RWE: Επεκτείνει τις αιολικές της δραστηριότητες στην Ταϊβάν

RWE: Επεκτείνει τις αιολικές της δραστηριότητες στην Ταϊβάν
Πέμπτη, 15/10/2020 - 16:32

Η RWE πρόκειται να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη ετήσια εμπορική έκθεση και συνέδριο της Ταϊβάν, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία της να επεκτείνει τις ανανεώσιμες δραστηριότητές της στην Ταϊβάν και στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Energy Taiwan 2020», που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στην Ταϊπέι, η RWE θα είναι ένας από τους κορυφαίους εκθέτες. Επιπλέον, οι ομιλητές και οι ειδικοί της RWE θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία μεγάλων υπεράκτιων αιολικών πάρκων και θα δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στον τομέα, όπως είναι ο πλωτός υπεράκτιος άνεμος.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η RWE Renewables ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά αιολικής ενέργειας της Ταϊβάν μέσω της στρατηγικής της συνεργασίας με την Asia Cement Corporation. Οι εταίροι συνεχίζουν από κοινού την ανάπτυξη του έργου υπεράκτιας αιολικής ενέργειας Chu Feng με προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ έως και 448 (MW).

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του τομέα της παγκόσμια υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της RWE Renewables, Sven Utermöhlen, εξηγεί:

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά το ρόλο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊβάν. Το έργο Chu Feng μας επιτρέπει να εισέλθουμε σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά με έναν ισχυρό τοπικό εταίρο στο πλευρό μας. Μαζί σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε με αυτό το έργο στον επόμενο γύρο διανομής ηλεκτρικού δικτύου για να θέσουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου υπεράκτιου αιολικού πάρκου, το οποίο θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας».

Η Anja-Isabel Dotzenrath, CEO της RWE Renewables δήλωσε:

«Χάρη στις εξαιρετικές συνθήκες ανέμου, βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ταϊβάν. Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο, το να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με συνεργάτες στην Ταϊβάν βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Συνεργάτες, των οποίων η τοπική εμπειρογνωμοσύνη συμπληρώνει την παγκόσμια εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, και οι οποίοι μοιράζονται τη φιλοδοξία μας να επεκτείνουμε μαζί την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ταϊβάν και την ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

Η RWE έχει φιλόδοξα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έχει ήδη προετοιμαστεί: Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η RWE κατασκευάζει επί του παρόντος το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll, το οποίο θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 857 MW, και στοχεύει να να λάβει μια τελική επενδυτική απόφαση για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sofia ισχύος 1,4 GW, στις αρχές του 2021. Στη Γερμανία, η εταιρεία κατασκευάζει το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi ισχύος 342 MW.

Επιπλέον, η RWE επικεντρώνεται έντονα στην καινοτομία και είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών - όπως η πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η RWE εργάζεται μαζί με συνεργάτες σε τρία έργα επίδειξης πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στην Ισπανία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία έχει επίσης ήδη σε λειτουργία χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών συνολικής ισχύος περίπου 9 GW. Μάλιστα, μέχρι το 2022, η RWE θέλει να επενδύσει καθαρά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα 13 GW καθαρής ισχύος. Πέρα από αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. Το επίκεντρο της περαιτέρω ανάπτυξης είναι στην Αμερική, στις βασικές αγορές της Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.