Total και Adani επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων στην Ινδία

Total και Adani επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων στην Ινδία
Πέμπτη, 15/10/2020 - 13:55

Η κοινοπραξία της Total με την ινδική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Adani πρόκειται να επεκτείνει το ηλιακό φωτοβολταϊκό χαρτοφυλάκιό της στα 2300 MW από 2100 MW.

Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση περιλαμβάνει εγκατάσταση 100 MW και 30 MW στη βόρεια Ινδία και μια εγκατάσταση 75 MW στα δυτικά της χώρας.

Η Adani Green Energy Limited (AGEL), θυγατρική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Adani, δημιούργησε μια κοινοπραξία με την Total νωρίτερα μέσα στο έτος, συνεισφέροντας ένα χαρτοφυλάκιο ηλιακών πάρκων 2.1 GW.

Ως μέρος μιας επιλογής που προβλέπεται στην αρχική σύμβαση για τη σύσταση της κοινοπραξίας JV, η Total και η AGEL συμφώνησαν να επεκτείνουν αυτό το χαρτοφυλάκιο στα 2,3GW με την προσθήκη νέων ηλιακών πάρκων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne, δήλωσε:

«Με έναν φιλόδοξο στόχο εγκατεστημένης ισχύος στα 175 GW έως το 2022, η Ινδία είναι ένας ισχυρός τομέας ανάπτυξης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από πέρυσι, η ομάδα ενίσχυσε τη δέσμευσή της στην Ινδία με περίπου 5 GW ηλιακών έργων στη χώρα, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαστε ευτυχείς που επεκτείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Adani».

Πηγή: renews.biz