Vattenfall: Παροχή υπηρεσιών εξισορρόπησης στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Φινλανδίας

Vattenfall: Παροχή υπηρεσιών εξισορρόπησης στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Φινλανδίας
Πέμπτη, 24/09/2020 - 15:53

Η Vattenfall υπέγραψε συμφωνία με την Glennmont Partners για την παροχή υπηρεσιών εξισορρόπησης για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Φινλανδίας όταν αυτό τεθεί σε λειτουργία.

Η πολυετής συμφωνία αφορά το αιολικό πάρκο Piiparinmaki ισχύος 211 MW, το οποίο η Glennmont Partners εξαγόρασε από την Ilmatar Energy τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το έργο, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική Φινλανδία, θα αποτελείται συνολικά από 41 ανεμογεννήτριες Vestas. Οι 13 από αυτές θα είναι τύπου V150-4.2MW και οι 28 θα είναι V150-5.6MW.

Όταν τεθεί σε λειτουργία το αιολικό πάρκο θα έχει εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή περίπου 700 GWh και θα τροφοδοτεί με ενέργεια τη σκανδιναβική Nord Pool.

Ο Διευθυντής πωλήσεων και δημιουργίας της Vattenfall Σκανδιναβίας, Johan Hagsten, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο και επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Φινλανδία. Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας μας στη Φινλανδία και ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου σε σχέση με τις σκανδιναβικές χώρες, πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για να μπορούμε ναι παρέχουμε τις απαραίτητες φυσικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους παίκτες αιολικής ενέργειας.

Επιπλέον, η Google θα αγοράσει ένα σημαντικό μέρος της συνολικής παραγωγής ενέργειας από το αιολικό πάρκο Piiparinmaki, όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί από τη Glennmont.