Ισπανία: 4 νέα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα στα Κανάρια

Ισπανία: 4 νέα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα στα Κανάρια
Πέμπτη, 24/09/2020 - 17:04

Η ισπανική Greenalia έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη τεσσάρων πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο νησί Γκραν Κανάρια, συνολικής ισχύος 200MW.

Τα πλωτά έργα Dunas, Mojo, Cardon και Guanche, ισχύος 50MW έκαστο, βρίσκονται στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού Γκραν Κανάρια, κοντά στο πλωτό αιολικό πάρκο Gofio ισχύος 50MW, για το οποίο η διαδικασία αδειοδότησης ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στο έτος.

Η Greenalia έχει ήδη υποβάλει αιτήσεις για την αδειοδότηση και τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό των τεσσάρων πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Σημειώνεται ότι το κάθε έργο θα αποτελείται από τέσσερις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες ισχύος 12,5MW η καθεμία, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες σε πλωτά θεμέλια, αγκυροβολημένα στον θαλάσσιο πυθμένα σε βάθη μεταξύ 61 και 92 μέτρων.

Η Greenalia δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιό των 250MW πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων θα τη βοηθήσει να επιτύχει «σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους» λόγω της εφαρμογής οικονομιών κλίμακας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αιολικά έργα θα αντικαταστήσουν ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής ενέργειας με βάση τα ορυκτά καύσιμα που τροφοδοτεί τις Κανάριες Νήσους.