Enercon: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση πρωτότυπης ανεμογεννήτριας της πλατφόρμας EP3

Enercon: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση πρωτότυπης ανεμογεννήτριας της πλατφόρμας EP3
Πέμπτη, 20/08/2020 - 13:56

Η Enercon ολοκλήρωσε την εγκατάσταση μιας πρωτότυπης ανεμογεννήτριας της πλατφόρμας της EP3 σε μια τοποθεσία δοκιμών που βρίσκεται στο Λόιτσε του Βελγίου.

Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια τύπου E-115 EP3 E3, η οποία τοποθετήθηκε σε σωληνοειδή χαλύβδινο πυλώνα με ύψος πλήμνης 92 μέτρα. Σημειώνεται μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός, η αρχιτεκτονική καθώς και διάφορα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην ανεμογεννήτρια E-115 EP3 E3 βασίζονται σε αυτά του τύπου E-138 EP3.

Η έναρξη λειτουργίας του πρωτοτύπου έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και από τις δοκιμές θα εξαχθούν πληροφορίες για την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου ανεμογεννητριών.

Ο διευθυντής του έργου της Enercon R&D Klaas Kinzner δήλωσε:

«Τα πτερύγια, η γεννήτρια και οι πυλώνες έχουν βελτιστοποιηθεί ως προς το κόστος και είναι ειδικά για τον σχεδιασμό E-115 EP3 E3. Χάρη στη συνεργασία της έμπειρης διεπιστημονικής ομάδας ανάπτυξης, το πρωτότυπο θα μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και εύκολα».

Σημειώνεται ότι η ανεμογεννήτρια E-115 EP3 E3 θα είναι διαθέσιμη με ισχύ 2,99 MW και 4,2MW και ύψος πλήμνης μεταξύ των 67 και 149 μέτρων.

Επιπλέον, η Enercon έχει αναπτύξει μια παραλλαγή του συστήματος που λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες ανέμου σε περιοχές με τυφώνες και ταχύτητες ανέμου στα 89 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Η ανεμογεννήτρια έχει συστήματα ελέγχου, προσαρμοσμένα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτά τα συστήματα παρακολουθούν στενά τον εξοπλισμό σε σχέση με τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκαλούνται στο ηλεκτρικό δίκτυο κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα.