Enercon: Συμφωνία με την ERG ύψους 190 MW για πέντε αιολικά πάρκα

Enercon: Συμφωνία με την ERG ύψους 190 MW για πέντε αιολικά πάρκα
Παρασκευή, 29/01/2021 - 11:34

Η Enercon υπέγραψε μια συμφωνία-πλαίσιο ύψους 190 MW για την προμήθεια ανεμογεννητριών σε πέντε αιολικά πάρκα που αναπτύσσονται από την ιταλική εταιρεία ERG.

Η συμφωνία καλύπτει την παράδοση 46 ανεμογεννητριών τύπου EP3 E2 (4,2 MW) και E-115 EP3 E3 (4,2 MW), σε τέσσερα αιολικά έργα στην Ιταλία και σε ένα νέο έργο στη Μεγάλη Βρετανία, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται επίσης η μεταφορά, η εγκατάσταση, η λειτουργία και η συντήρηση των ανεμογεννητριών κατά την πρώτη φάση λειτουργίας. Σημειώνεται ότι οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία και να παραδοθούν στον πελάτη μεταξύ του 2022 και του 2024.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Enercon, Stefan Lütkemeyer, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κάνει ένα νέο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με την ERG και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε μια συμφωνία-πλαίσιο που θα μας οδηγήσει σε μελλοντικές ευκαιρίες. Η ERG είναι ηγέτης στην αγοράς της χερσαίας αιολική ενέργεια στην Ιταλία, δραστηριοποιείται στις εθνικές επιχειρήσεις επαναλειτουργίας ανεμογεννητριών και έχει παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ελπίζουμε να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την ERG τα επόμενα χρόνια και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης».