Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 67 MW για αιολικό έργο στη Σουηδία

Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 67 MW για αιολικό έργο στη Σουηδία
Τρίτη, 02/03/2021 - 11:46

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία συνολικής ισχύος 67 MW για το αιολικό πάρκο Grönhult στη νοτιοδυτική Σουηδία από τη The Renewables Infrastructure Group (TRIG).

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 12 ανεμογεννητριών Vestas τύπου V162-5,6 MW της πλατφόρμας EnVentus. Επιπλέον, το συμβόλαιο αφορά την παροχή υπηρεσιών και συντήρησης 30 ετών Active Output Management 5000 (AOM 5000) θα παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια στο έργο Grönhult καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του, βελτιστοποιώντας την απόδοση του πάρκου και περιορίζοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας των ανεμογεννητριών.

Το έργο Grönhult το απέκτησε TRIG από τη Vattenfall τον Φεβρουάριο του 2021 και πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Σημειώνεται ότι το έργο βρίσκεται στην περιοχή Gislaved της νοτιοδυτικής Σουηδίας και θα παρέχει καθαρή και βιώσιμη αιολική ενέργεια σε περισσότερα από 20.000 σουηδικά νοικοκυριά.

Ο Juan Furones, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Vestas, δήλωσε:

«Η V162-5,6 MW είναι η βέλτιστη ανεμογεννήτρια για τις ταχύτητες ανέμου και τις προδιαγραφές τοποθεσίας του έργου Grönhult και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την The Renewables Infrastructure Group για την παράδοση και κατασκευή του πρώτου έργου μας στη Σουηδία. Η πλατφόρμα EnVentus συνεχίζει να αυξάνει την παρουσία της στην αγορά και χαιρόμαστε που η TRIG εμπιστεύτηκε τη Vestas σε αυτό το έτοιμο προς κατασκευή έργο».

Ο Richard Crawford, Διευθυντής Υποδομών της InfraRed Capital Partners, διευθυντής επενδύσεων της TRIG, πρόσθεσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Σουηδία με συνεργάτες υψηλής ποιότητας. Η σκανδιναβική περιοχή αντιπροσωπεύει μια βασική αγορά για την εταιρεία με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων και μια ευνοϊκή οικονομία για την χερσαία αιολική ενέργεια».

Σημειώνεται ότι η Vestas έχει εγκαταστήσει επί του παρόντος περισσότερα από 5 GW ισχύος ανεμογεννητριών στη Σουηδία. Οι πρώτες ανεμογεννήτριες θα παραδοθούν στο έργο το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με το έργο να αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο το τέταρτο τρίμηνο του 2022.