Enercon: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολική ισχύος 220MW σε αιολικά έργα στη Γερμανία

Enercon: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολική ισχύος 220MW σε αιολικά έργα στη Γερμανία
Παρασκευή, 10/07/2020 - 16:51

Η Enercon υπέγραψε συμφωνία για προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 220MW για χερσαία αιολικά έργα στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας.

Η Schierloh Engineering και η VR Energieprojekte Wildeshauser Geest θα χρησιμοποιήσουν 41 ανεμογεννήτριες της Enercon για έξι αιολικά πάρκα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή.

Η παραγγελία περιλαμβάνει 38 ανεμογεννήτριες τύπου E-160 EP5 και E-147 EP5 E2 και τρεις ανεμογεννήτριες τύπου E-138 E2.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το renews.biz, η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα αιολικά πάρκα που βρίσκονται στις περιοχές Oldenburg, Diepholz, Nienburg και Verden πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο 2021.

Μάλιστα, η υπογεγραμμένη συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια 41 μετατροπέων αιολικής ενέργειας EP5 και EP3, κάτι που αντικατοπτρίζει την τάση για χαμηλότερο κόστος ενέργειας.

Σημειώνεται ότι τα έργα σχεδιάζονται ως πάρκα που θα ανήκουν στην κοινότητα. Επιπλέον, για να αυξηθεί η τοπική αποδοχή, οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν είτε άμεσα είτε έμμεσα στα αιολικά έργα.

Προς το παρόν, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται στη φάση το σχεδιασμού σχετικά με τη χρήση της γης και της υλοποίησης των έργων.

Πηγή: renews.biz