Vestas: Συμφωνία παροχής υπηρεσιών για ανεμογεννήτριες Senvion στην Κροατία

Vestas: Συμφωνία παροχής υπηρεσιών για ανεμογεννήτριες Senvion στην Κροατία
Δευτέρα, 13/07/2020 - 13:07

Η Vestas έκλεισε συμφωνία παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό της Senvion για το αιολικό πάρκο Orjak στη βόρεια Κροατία.

Το συμβόλαιο που με την Vjetroelektrana Orjak, θυγατρική εταιρεία της ECOwind Handels-und Wartungs της BayWa RE, αφορά τη συντήρηση πέντε ανεμογεννητριών τύπου MM92-2.05. Στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται επίσης μια 18ετής συμφωνία συντήρησης 4000, η οποία ξεκινά άμεσα.

Ο πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Nils de Baar, δήλωσε: «Με τη διεύρυνση του στόλου υπηρεσιών της Senvion στην Ευρώπη, είμαστε περήφανοι που η Vjetroelektrana Orjak επέλεξε τη Vestas ως συνεργάτη παροχής υπηρεσιών και ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τον κύκλο ζωής του αιολικού πάρκου των πελατών μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ECOwind Handels-und Wartungs, Johann Janker, δήλωσε: «Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συνεργασία με τη Vestas σε πολλά έργα και είμαστε ικανοποιημένοι που αυτό συνεχίζεται κι με το αιολικό πάρκο Orjak».

Στο μεταξύ, η Vestas προσέλαβε τον Ragu Balanathan ως παγκόσμιο επικεφαλής της ηλεκτρικής ισορροπίας των αιολικών πάρκων και των έργων σύνδεσης στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ένα στέλεχος που διαθέτει εμπειρία πάνω από μια δεκαετία με κατασκευαστές ανεμογεννητριών και έχει ασχοληθεί με τη σύνδεση περισσότερων από 3GW αιολικών έργων στην Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία.