Η πρώτη συνεργασία της Vestas στην Ευρώπη με την Ørsted

Τετάρτη, 07/07/2021 - 12:28

Τη συνεργασία της με την Ørsted, για τη δημιουργία αιολικού πάρκου ισχύος 29 MW, για το έργο Lisheen 3 στο County Tipperary της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε η Vestas.

Η 20ετής συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση οκτώ στροβίλων V136-3,45 MW σε λειτουργία 3,6 MW από τη Vestas, ενώ θα είναι η τρίτη φάση των αιολικών πάρκων που παρέχονται, μετά τα έργα επέκτασης 36 MW Lisheen και 24 MW Lisheen.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί το πρώτο χερσαίο έργο αιολικής ενέργειας για το οποίο η Vestas θα προμηθεύει ανεμογεννήτριες στην Ørsted, στην Ιρλανδία και στην Ευρώπη.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με την Ørsted, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου, που έχει τεθεί στο σχέδιο δράσης για το κλίμα της Ιρλανδίας, για 70% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030", δήλωσε ο Juan Furones, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Vestas στη Βόρεια & Κεντρική Ευρώπη.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ η έναρξη λειτουργίας του πάρκου αναμένεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2022.