Orsted: Εγκατέστησε τη χιλιοστή ανεμογεννήτριά της στα νερά του Ηνωμένου Βασιλείου

Orsted: Εγκατέστησε τη χιλιοστή ανεμογεννήτριά της στα νερά του Ηνωμένου Βασιλείου
Παρασκευή, 25/06/2021 - 12:06

Η Orsted εγκατέστησε τη χιλιοστή υπεράκτια ανεμογεννήτρια της στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι επίσης η δέκατη έκτη του αιολικού πάρκου Hornsea 2.

Το Hornsea 2, το οποίο θα διαθέτει 165 ανεμογεννήτριες συνολικά, θα γίνει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο μόλις ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Ο επικεφαλής της Orsted του Ηνωμένου Βασιλείου, Duncan Clark, δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, τη βιομηχανία και το ταξίδι του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα καθαρότερο ενεργειακό σύστημα. Το ΗΒ είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον υπεράκτιο άνεμο, με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη χωρητικότητα και έργα όπως το Hornsea Two βοηθούν τη χώρα να κάνει σημαντικά βήματα προς τους νομικά δεσμευτικούς καθαρούς στόχους της κυβέρνησης».

«Ο μετασχηματισμός που έχουμε δει από τις πρώτες μας υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις πριν από 15 χρόνια είναι απίστευτος - με τις ανεμογεννήτριες να υπερδιπλασιάζονται στο μέγεθος και το κόστος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας να μειώνεται κατά περισσότερο από το μισό. Όταν ολοκληρωθεί το Hornsea Two το 2022, ο βρετανικός στόλος υπεράκτιων αιολικών πάρκων θα είναι σε θέση να παράγει αρκετό καθαρό ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια σπίτια».

Ο γραμματέας επιχειρήσεων και ενέργειας Kwasi Kwarteng δήλωσε:

«Με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ στον κόσμο, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας πραγματικός παγκόσμιος ηγέτης στον υπεράκτιο άνεμο. Το σημαντικό ορόσημο της Orsted όχι μόνο υποστηρίζει τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα, αλλά δείχνει πόσο μακριά έχει φτάσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε υπεράκτιους ανέμους σε μόλις 15 χρόνια, παρέχοντας φθηνή, πράσινη ενέργεια σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια και υποστηρίζοντας θέσεις εργασίας καλής ποιότητας».