Ørsted: Ωριμάζει το project για υπεράκτιο αιολικό πάρκο 900 MW

Δευτέρα, 25/10/2021 - 19:35

Ο δανέζικος κολοσσός μαζεύει άδειες και προετοιμάζει την κατασκευή του Borkum Riffgrund 3 στη Γερμανία- Θα είναι το μεγαλύτερο offshore αιολικό στην Ευρώπη

Η Ørsted έλαβε έγκριση σχεδιασμού για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Borkum Riffgrund 3 από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή και Υδρογραφική Υπηρεσία (BSH).

Η κατασκευή του έργου ισχύος 900 MW, που θα βρίσκεται 53 χιλιόμετρα από το νησί Borkum, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με αυτή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Gode Wind 3 ισχύος 242 MW, για το οποίο η BSH εξέδωσε έγκριση σχεδιασμού νωρίτερα φέτος. Το Gode Wind 3 αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του λειτουργία το 2024 και το Borkum Riffgrund 3 σχεδιάζεται να ακολουθήσει το επόμενο έτος.

Το Borkum Riffgrund 3 θα περιλαμβάνει 83 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa και, με χωρητικότητα 900 MW, θα είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Ørsted στη Γερμανία καθώς και το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη χώρα, αλλά, -με τα μέχρι σήμερα δεδομένα-, και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Το αιολικό πάρκο θα ανήκει κατά το ήμισυ στην επενδυτική εταιρεία Glennmont Partners, μετά από συμφωνία που υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις για αυτά τα projects αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο δανέζικος ενεργειακός κολοσσός έχει ήδη εξασφαλίσει αρκετές εταιρικές συμφωνίες πώλησης ενέργειας (CPPA) για το Borkum Riffgrund 3, συμπεριλαμβανομένου ενός CPPA με την Amazon και πιο πρόσφατα με τον Όμιλο REWE.

Το Borkum Riffgrund 3 εμφανίστηκε ως ένα ενιαίο έργο το 2019, αφού η Ørsted συνδύασε τα Borkum Riffgrund West 1, Borkum Riffgrund West 2 και OWP West, για τα οποία δόθηκαν δικαιώματα ανάπτυξης χωρίς επιδότηση στις υπεράκτιες δημοπρασίες αιολικής ενέργειας το 2017 και το 2018.

newmoney.gr