Orsted: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Brookfield Renewable Ireland

Orsted: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Brookfield Renewable Ireland
Πέμπτη, 10/06/2021 - 13:54

Η Orsted ολοκλήρωσε την εξαγορά της χερσαίας αιολικής επιχείρησης Brookfield Renewables στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με έδρα το Κορκ της Ιρλανδίας, η BRI διαθέτει χαρτοφυλάκιο 389MW σε λειτουργία και υπό κατασκευή, 149MW σε ώριμο στάδιο ανάπτυξης και έργα άνω του 1GW στη φάση ανάπτυξης στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted για τις χερσαίες επιχειρήσεις, Declan Flanagan, δήλωσε:

«Με αυτήν την αγορά, μπαίνουμε επίσημα στην ευρωπαϊκή αγορά χεσαίας αιολικής ενέργειας. Χαιρετίζουμε την ομάδα BRI με ισχυρές τεχνικές ικανότητες και επιχειρηματική κουλτούρα που συμπληρώνει τη δική μας, και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας από κοινού».

Η τρέχουσα ομάδα διαχείρισης της BRI συνεχίζει να διευθύνει την επιχείρηση υπό τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για τα χερσαία έργα, Kieran White:

«Σήμερα είναι μια πραγματικά συναρπαστική μέρα για την ομάδα μας.Έχουμε εκτεταμένη εμπειρία στην ανάπτυξη και κατασκευή μεγάλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνεργασία μας με την Orsted, σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε αξία και να αυξήσουμε την ικανότητα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε μια αγορά που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια».