wpd: Είσοδος στην ελληνική αγορά με νέα έργα και συνεργασίες

wpd: Είσοδος στην ελληνική αγορά με νέα έργα και συνεργασίες
Παρασκευή, 07/05/2021 - 15:15

H wpd επεκτείνεται στην ελληνική αγορά με χερσαία και υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, καθώς και ηλιακής. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα με τις εταιρείες wpd solar Hellas και wpd Hellas onshore και αναλαμβάνει την ανάπτυξη έργων στους τομείς της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα με την υποστήριξη της γερμανικής ομάδας wpd.

Ως ανεξάρτητη θυγατρική, η wpd solar Hellas θα αναπτύξει το δικό της χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων, πέραν της αποδεδειγμένης συνεργασίας της με την Ζέφυρος Ε.Π.Ε., όπου επί του παρόντος έχει υπό ανάπτυξη τρία χαρτοφυλάκια φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 345 MW. Ο στόχος είναι η συμμετοχή σε δημοπρασίες φέτος και στη συνέχεια η πραγματοποίηση και η λειτουργία των χαρτοφυλακίων.

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, η wpd σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία της σε αυτόν τον τομέα και αναζητά ευκαιρίες για επέκταση του χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και ευκαιρίες στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φαϊατζόγλου, επικεφαλής ανάπτυξης έργων της wpd solar Hellas και υπεύθυνος επικοινωνίας για υπεράκτιες έρευνες. «Χάρη στην εμπειρία μας και τις επιτυχημένες τοπικές συνεργασίες, μπορούμε να ξεκινήσουμε εδώ αμέσως».

Στον τομέα της χερσαίας αιολικής ενέργειας, το επίκεντρο της ανάπτυξης των έργων θα είναι η εσωτερική ανάπτυξη, η ανάπτυξη αναξιοποίητων περιοχών και η δημιουργία νέων συνεργασιών. Οι εντατικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανοίγουν καλές ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός ελκυστικού αγωγού τους επόμενους μήνες. Όπως σημειώνει η εταιρεία, αυτή μπορεί να συνεισφέρει με ποικίλη τεχνογνωσία και εκτεταμένη εμπειρία που προέρχεται από τα 25 χρόνια αφοσίωσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Άρης Λιάσκος, επικεφαλής ανάπτυξης χερσαίων έργων στην wpd Hellas, δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον: «Με ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει πάνω από 500 MW, η wpd θα τοποθετηθεί δυναμικά στην τρέχουσα πολύ ενεργή ελληνική αγορά και θα υλοποιήσει επιτυχώς νέα έργα και συνεργασίες».

Τέλος, σχετικά με την wpd AG αναφέρτεται ότι αναπτύσσει και λειτουργεί χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα, καθώς και ηλιακά πάρκα και δραστηριοποιείται ενεργά σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Βρέμη της Γερμανίας. Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει έργα αιολικής ενέργειας με περίπου 2.400 ανεμογεννήτριες και ισχύ 5.150 MW και σχεδιάζει περαιτέρω έργα με συνολικής ισχύος 12.300 MW για τον χερσαίο αιολικό τομέα, 13.800 MW για τον υπεράκτιο αιολικό τομέα και 1.650 MWp ηλιακής ενέργειας.