WPD: Οικονομικό κλείσιμο για αιολικό έργο 188MW στη Φινλανδία

WPD: Οικονομικό κλείσιμο για αιολικό έργο 188MW στη Φινλανδία
Τετάρτη, 19/05/2021 - 14:55

H WPD, μαζί με την Commerzbank και την Norddeutsche Landesbank (NORD / LB), πέτυχε οικονομικό κλείσιμο για αιολικό έργο, ισχύος 188MW, στη Φινλανδία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το αιολικό έργο Karhunnevankangas (Karhu), που βρίσκεται στην περιοχή Osterbotten της δυτικής Φινλανδίας και το οποίο παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την εταιρεία χαρτιού UPM Kymmene μέσω μιας μακροχρόνιας σύμβασης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA).

Εκτός από τη συμμετοχή των δύο τραπεζών, συμμετείχε επίσης η Euler Hermes Aktiengesellschaft στη χρηματοδότηση, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για τον έλεγχο στη λήψη της εγγύησης εξαγωγικής πίστωσης από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το χρηματοδοτικό πακέτο ύψους περίπου 220 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτει τις φάσεις κατασκευής και λειτουργίας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια μακροπρόθεσμη διευκόλυνση Euler Hermes, διάφορες εγγυήσεις και μια εγκατάσταση γεφυρών μετοχών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εφαρμόσαμε επιτυχώς αυτό το σημαντικό βήμα σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο επικεφαλής διαχείρισης εμπορικών έργων της WPD Europe, Ralf Ketteler.

«Μετά την καλή συνεργασία με την Commerzbank και την NORD / LB στο έργο Tohkoja, τώρα προσθέσαμε το επόμενο κεφάλαιο με το Karhu. Όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να είναι περήφανοι για αυτό που έχει επιτευχθεί».

Ο Mark Hubenthal, Διευθυντής Προέλευσης Χρηματοδότησης Έργου του Κέντρου Ενεργειακής Επάρκειας της Commerzbank, αξιολογεί το έργο ως εξής:

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά συναρπαστική και προκλητική συναλλαγή, ειδικά όσον αφορά ζητήματα τιμών αγοράς και σχεδιασμό PPA, το οποίο αποδεικνύει ότι η πολυπλοκότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί από κοινού σε καλή συνεργασία».

Η WPD έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερα αιολικά πάρκα στη Φινλανδία και διαθέτει αγωγό περίπου 1000MW έργων σε διάφορα στάδια. Έτσι, η εταιρεία επιβεβαιώνει περαιτέρω τη θέση της ως ικανού και αξιόπιστου συνεργάτη στη φινλανδική αγορά ενέργειας.