Adani: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 4954 MW στην Ινδία

Adani: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 4954 MW στην Ινδία
Πέμπτη, 20/05/2021 - 15:30

Η Adani Green Energy Limited (AGEL) πρόκειται να προβεί στη μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των αναναεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία.

Πιο συγεκκριμένα, πρόκειται να αποκτήσει 100% συμμετοχή στην SB Energy India εξαγοράζοντας το 80% από την SBG και το20% Bharti Group.

Η SB Energy India έχει συνολικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών 4954MW σε τέσσερα κράτη στην Ινδία. Η συναλλαγή αποτιμά την SB Energy India σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το χαρτοφυλάκιο στόχων αποτελείται από περιουσιακά στοιχεία κοινής ωφέλειας μεγάλης κλίμακας με ηλιακή ισχύ 84% (4180MW), αιολική-ηλιακή υβριδική ισχύ 9% (450MW) και αιολική ισχύ 7% (324 MW).

Περιλαμβάνει 1400MW λειτουργικής ισχύος ηλιακής ενέργειας και επιπλέον 3554MW που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Όλα τα έργα έχουν 25ετή συμβόλαια με κυρίαρχους ονομαστικούς αντισυμβαλλομένους όπως η Solar Energy Corporation of India Ltd. (SECI), η NTPC Limited και η NHPC Limited.

Τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου είναι κυρίως έργα που βασίζονται σε ηλιακά πάρκα και έχουν κατασκευαστεί ακολουθώντας τις καλύτερες πρακτικές διακυβέρνησης, ανάπτυξης έργων, κατασκευών και λειτουργιών και πρακτικών συντήρησης, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα υψηλής ποιότητας ανανεώσιμα χαρτοφυλάκια στη χώρα, σύμφωνα με την AGEL.

Με αυτήν την εξαγορά, η εταιρεία θα επιτύχει συνολική ανανεώσιμη ισχύ 24,3GW και λειτουργική ανανεώσιμη ισχύ 4,9GW.

Αυτή η εξαγορά καταδεικνύει την πρόθεση της AGEL να είναι ο ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση παγκοσμίως και την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο.

Το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις εγκρίσεις και προϋποθέσεις.