RWE: Συμφωνία με Facebook για 150 MW ηλιακής ενέργειας

RWE: Συμφωνία με Facebook για 150 MW ηλιακής ενέργειας
Πέμπτη, 20/05/2021 - 14:10

Η RWE Renewables συνεργάζεται με το Facebook και την Tennessee Valley Authority (TVA) για την πραγματοποίηση ηλιακής εγκατάστασης 150MW στο Shelby County, στο Τενεσί των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook θα χρησιμοποιήσει 110MW της ηλιακής ενέργειας για να υποστηρίξει τις λειτουργίες του κέντρου δεδομένων στο Gallatin, και στην ευρύτερη κοιλάδα του Τενεσί.

Ο επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Facebook, Urvi Parekh, δήλωσε:

«Η αποστολή του Facebook είναι να συνδέσει τον κόσμο και οι συνδέσεις που κάναμε με την TVA και την RWE θα διασφαλίσουν ότι οι δραστηριότητές μας στην κοιλάδα του Τενεσί θα υποστηρίζονται με νέα ηλιακή ενέργεια. Αυτό το ηλιακό έργο, το οποίο είναι το τρίτο για εμές στο Τενεσί, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας, ενώ ταυτόχρονα φέρνουμε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην τοπική κοινότητα».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath, δήλωσε:

«Η RWE είναι παγκόσμιος ηγέτης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μαζί με τους εταίρους προχωρούμε στην περαιτέρω επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Facebook και την TVA για την ανάπτυξη ενός από τα πιο προηγμένα ηλιακά πάρκα στον κόσμο. Μόλις λειτουργήσει, η καθαρή ενέργεια που θα παράγεται από αυτόν τον ιστότοπο θα τροφοδοτήσει θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο και σε ολόκληρη την πολιτεία και θα βοηθήσει το Facebook να επιτύχει τους στόχους για μείωση του άνθρακα».

Το πάρκο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2023 με την έναρξη κατασκευής στα μέσα του 2022.

Μάλιστα, μέσω μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την TVA, η RWE θα κατέχει και θα λειτουργεί το εργοστάσιο, ενώ η απόφαση χρηματοοικονομικής επένδυσης αναμένεται να ληφθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης.

Η Tennessee Valley Authority είναι μια εταιρική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για επιχειρηματικούς πελάτες και τοπικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που εξυπηρετούν σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε τμήματα επτά νοτιοανατολικών κρατών.

Το ηλιακό έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος Green Invest της TVA για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας ανανεώσιμων πηγών στο Shelby County. Σημειώνεται ότι από το 2018, η Green Invest έχει προσελκύσει σχεδόν 2,7 δις δολάρια σε ηλιακές επενδύσεις και έχει προμηθεύσει περισσότερα από 2100MW ηλιακής ενέργειας για λογαριασμό των πελατών της.