Total: PPA 45MW ηλιακής ενέργειας με ισπανική φαρμακευτική εταιρεία

Total: PPA 45MW ηλιακής ενέργειας με ισπανική φαρμακευτική εταιρεία
Πέμπτη, 20/05/2021 - 16:20

Η Total και η φαρμακευτική εταιρεία Merck (MSD) υπέγραψαν μια εταιρική σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας (CPPA) για μια περίοδο 10 ετών που καλύπτει 45MW ηλιακής ενέργειας από το χαρτοφυλάκιο της Total στην Ισπανία.

Αναλυτικότερα το CPPA προορίζεται για ετήσια παροχή ενέργειας 90GWh από ηλιακό έργο κλίμακας κοινής ωφέλειας στην Καστίγια Λα Μάντσα.

Ο Julien Pouget, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ανανεώσιμων Πηγών της Total δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία με την MSD συμβάλλει στη διασφάλιση των εσόδων των ηλιακών μας έργων στην περιοχή Καστίγια Λα Μάντσα στην Ισπανία και ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της κατασκευής νέων ιστοτόπων. Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μας καθιστά έναν από τους βασικούς παράγοντες για την παροχή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε εταιρικούς παίκτες που επιθυμούν να αποδεσμεύσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και, συνεπώς, να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, προκειμένου να επιταχύνουν τη μετάβαση προς έναν κόσμο ουδέτερο σε άνθρακα».

«Αυτή η σύμβαση είναι ένα σημαντικό βήμα για την MSD προς την εκπλήρωση της δέσμευσής της για βιωσιμότητα, φέρνοντας ενέργεια χωρίς άνθρακα στο ισπανικό δίκτυο και μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ευρωπαϊκών μας επιχειρήσεων. Ως εταιρεία υγείας ανθρώπων και ζώων, βλέπουμε τη στρατηγική μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να είναι πλήρως ενσωματωμένη στην αποστολή της MSD να σώζει και να βελτιώνει ζωές », δήλωσε η Susanna Webber, ανώτερη αντιπρόεδρος της Global Management Management Group και Διευθύνουσα Σύμβουλος Προμηθειών της MSD.