Total: Απέκτησε το 20% της ινδικής εταιρείας Adani Green Energy

Total: Απέκτησε το 20% της ινδικής εταιρείας Adani Green Energy
Δευτέρα, 18/01/2021 - 13:15

Η Total απέκτησε το 20% της ινδικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Adani Green Energy σε μία συμφωνία ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα θα έχει και θέση στο διοικητικό συμβούλιο βάσει της συμφωνίας.

Η συνεργασία θα συμβάλει καθοριστικά στον στόχο της Total να φτάσει τα 35GW ακαθάριστης παραγωγικής ικανότητας από ΑΠΕ έως το 2025 και έπειτα να προσθέσει 10GW ετησίως, ανέφερε η εταιρεία.

Η Adani Green Energy έχει πάνω από 14,6 GW ανανεώσιμης ισχύος, με λειτουργική ικανότητα στα 3 GW, άλλα 3 GW υπό κατασκευή και 8.6 GW υπό ανάπτυξη. Μάλιστα, η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη των 25 GW ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025.

Ξεχωριστά, η Total και η Adani συμφώνησαν την απόκτηση ποσοστού 50% σε χαρτοφυλάκιο των 2,35 GW λειτουργικών στοιχείων ηλιακής ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanné, δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα για τη συμμαχία μας με τον Όμιλο Adani στην Ινδία και το κοινό όραμα και τους στόχους μας σχετικά με τη σημασία της πρόσβασης σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ινδία. Η είσοδό μας στην AGEL είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη στρατηγική μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία που τέθηκε σε εφαρμογή και από τα δύο μέρη. Δεδομένου του μεγέθους της αγοράς, η Ινδία είναι το σωστό μέρος για να εφαρμόσει τη στρατηγική μας για για την ενεργειακή μετάβαση που βασίζεται σε δύο πυλώνες: τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο».

Ο πρόεδρος του ομίλου Adani, Gautam Adani, πρόσθεσε:

«Έχουμε ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε προσιτές τιμές για να επιτρέψουμε έναν βιώσιμο ενεργειακό μετασχηματισμό στην Ινδία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την επίτευξη του οράματος της Ινδίας για 450 GW ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030».