Vattenfall: Αποκαλύπτει τη νέα ανώτερη αντιπρόεδρο της εταιρείας

Vattenfall: Αποκαλύπτει τη νέα ανώτερη αντιπρόεδρο της εταιρείας
Τρίτη, 02/03/2021 - 12:36

Η Vattenfall αποκάλυψε τη νέα ανώτερη αντιπρόεδρο και επικεφαλής του επιχειρηματικού τομέα της αιολικής ενέργειας, την Helene Bistrom, η οποία θα αναλάβει το νέο χαρτοφυλάκιο το αργότερο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου φέτος.

Η Bistrom θα αντικαταστήσει τον Gunnar Groebler που αφήνει τη Vattenfall για να αναλάβει θέση διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής εταιρείας χάλυβα και τεχνολογίας Saltzgitter.

Η Bistrom, η οποία θα αποτελεί επίσης μέλος της διοίκησης της Vattenfall, είναι επί του παρόντος εκτελεστική αντιπρόεδρος του εμπορικού τμήματος της BillerudKorsnas. Επιπλέον, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Infranord και Norrenergi και έχει εμπειρία στη Vattenfall, ως μέλος της διοίκησης του εκτελεστικού τομέα μεταξύ 2007 και 2010, υπεύθυνη για αιολικές, πυρηνικές και μηχανολογικές επιχειρήσεις. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Boliden και υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Sveaskog και Cramo και μέλος του συμβουλίου της Statkraft, του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και της Poyry.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Vattenfall, Anna Borg, δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω την Helene Bistrom ως νέα SVP του της αιολικής επιχείρησης. Με την μεγάλη επιχειρηματική της εμπειρία από την ενέργεια, τις υποδομές και τις βιομηχανίες χαρτοπολτού και χαρτιού, θα είναι πολύτιμος συνάδελφος».

Η Bistrom δήλωσε:

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει έναν από τους μεγαλύτερους μετασχηματισμούς που έχουμε δει και η Vattenfall έχει υψηλές φιλοδοξίες να συμβάλει σε αυτό. Είναι συναρπαστικό και προκλητικό να είμαστε μέρος της καθοδήγησης αυτής της ανάπτυξης μαζί με όλους τους αρμόδιους και αφοσιωμένους υπαλλήλους στη Vattenfall.»