Vattenfall: Σχέδιο αποθήκης ανεμογεννητριών στο λιμάνι του Έσμπιεργκ στη Δανία

Vattenfall: Σχέδιο αποθήκης ανεμογεννητριών στο λιμάνι του Έσμπιεργκ στη Δανία
Τρίτη, 29/06/2021 - 14:32

Η Vattenfall πρόκειται να κατασκευάσει μια νέα αποθήκη ανεμογεννητριών στο λιμάνι του Έσμπιεργκ της Δανίας.

Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη αποθήκη θα εξυπηρετεί αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκανδιναβία και τη Βόρεια Ευρώπη και θα είναι έτοιμη το 2022.

Η κατασκευή της εγκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, η οποία θα έχει 2100 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικών χώρων και 8200 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικών χώρων αποθήκευσης.

Αναμένεται να χρειαστούν περίπου 10 μήνες και υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Η Thyboron Invest θα κατασκευάσει τις μονάδες και στη συνέχεια θα παραδοθεί στο Vattenfall.

H επικεφαλής ολοκληρωμένων δραστηριοτήτων της Vattenfall, Pia Bonding, δήλωσε:

«Από αυτήν την κεντρική εγκατάσταση αποθήκης στο Έσμπιεργκ, το μεγαλύτερο μέρος των αιολικών πάρκων της Vattenfall στη Βόρεια Ευρώπη θα προμηθεύεται ανταλλακτικά. Το λιμάνι του Έσμπιεργκ είναι το ιδανικό μέρος για να κατασκευάσουμε μια τέτοια αποθήκη λόγω της κεντρικής του θέσης στη Βόρεια Ευρώπη και του επαγγελματικού τρόπου λειτουργίας του λιμανιού. Θα προσφέρει οικονομίες κλίμακας σε σύγκριση με την αποθήκευση σημαντικών στοιχείων σε πολλές μικρότερες τοποθεσίες και αποτελεί κεντρικό μέρος της φιλοδοξίας μας για ανάπτυξη αιολικών πάρκα σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Λιμανιού του Έσμπιεργκ, Dennis Jul Pedersen, δήλωσε:

«Ήταν προϋπόθεση για τη Vattenfall το κτίριο να βρίσκεται κοντά στην προκυμαία. Είναι μέρος της στρατηγικής του λιμανιού να μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους λύσεις και ο πρώην τερματικός σταθμός πορθμείων έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον τύπο δραστηριότητας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thyboron Invest, Anton Bro, δήλωσε:

«Το λιμάνι του Έσμπιεργκ είναι μαγνήτης για την αιολική βιομηχανία και πιστεύουμε ότι θα είναι μια καλή και μακροπρόθεσμη επένδυση. Θα απαιτηθούν μεγάλες εγκαταστάσεις για πολλά ακόμη χρόνια».