Vattenfall: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών Siemens Gamesa στο Kriegers Flak στη Δανία

Vattenfall: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών Siemens Gamesa στο Kriegers Flak στη Δανία
Δευτέρα, 07/06/2021 - 17:00

Η Vattenfall ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kriegers Flak, ισχύος 604MW στα ανοικτά των ακτών της Δανίας.

Η σουηδική εταιρεία ανέφερε ότι, παρά τις υλικοτεχνικές προκλήσεις που προκάλεσε η πανδημία Covid, το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή έχει τηρηθεί, ενώ τα επόμενα βήματα θα είναι η ολοκλήρωση των δοκιμών και της πιστοποίησης του έργου, ώστε να μπορεί να εγκαινιαστεί μετά το καλοκαίρι.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kriegers Flak περιλαμβάνει 72 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 8.4MW, που εγκαταστάθηκαν από την Jan De Nul 15-40 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή της Δανίας.

Η επικεφαλής υπεράκτιας αιολικης ενέργειας της Vattenfall, Catrin Jung, ανέφερε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Παρά τον Covid, καταφέραμε να ανταποκριθούμε σύμφωνα με το σχέδιο - στην πραγματικότητα λίγο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα - το οποίο δείχνει ότι η γενική στρατηγική μας για το απρόβλεπτο είναι ισχυρή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεργασία και είμαστε περήφανοι για τη συμβολή του πάρκου στη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς άνθρακα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για τα υπεράκτια αιολικά έργα, Marc Becker, δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό που - στη μέση αυτής της δύσκολης περιόδου Covid - έχουμε εγκαταστήσει με ασφάλεια και τις 72 ανεμογεννήτριες πριν από το χρονοδιάγραμμα. Η στενή συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων της Siemens Gamesa, της Vattenfall και του Port of Roenne ήταν εξαιρετική. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις μεγάλες κοινές προσπάθειες για το πρόγραμμα Kriegers Flak με όλους».