ΔΕΔΑ: Δωρεάν εκπαίδευση υδραυλικών στις συνδέσεις φυσικού αερίου

ΔΕΔΑ: Δωρεάν εκπαίδευση υδραυλικών στις συνδέσεις φυσικού αερίου
Unsplash
Παρασκευή, 10/02/2023 - 17:52

Ένα νέο πρόγραμμα για τη δωρεάν εκπαίδευση υδραυλικών και τεχνικών στις συνδέσεις φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, σχεδιάζει η ΔΕΔΑ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και τη ΔΥΠΑ.

Τα παραπάνω εξαιρετικά ενδιαφέροντα εξήγγειλε στο πλαίσιο του 1ου συνεδρίου και έκθεσης Καινοτομίας και Δημιουργίας που διεξήχθη στα Κοίλα Κοζάνης, ο Δ. Αυλωνίτης Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης. Να τονιστεί, ωστόσο, ότι το πρόγραμμα είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας σε προηγούμενη επίσκεψη του στην περιοχή.
Ειδικότερα, ο ίδιος αναφέρθηκε στο σημαντικό κομμάτι των συνδέσεων των εγκαταστάσεων του φυσικού αερίου που θα χρειαστεί να γίνουν, σε σπίτια και επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι η ΔΕΔΑ προωθεί σημαντικά τον τομέα αυτό και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με δεδομένο ότι, όπως τόνισε, θερμοϋδραυλικοί θα αναλάβουν τις εσωτερικές εγκαταστάσεις , αλλά και μηχανικοί θα αναλάβουν τις μελέτες για το ακίνητο , η ΔΕΔΑ είδε από κοντά το ενδιαφέρον των πολιτών και προχωράει άμεσα σε υπογραφή συμβάσεων και σύντομα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τη Δυτική Μακεδονία (στη Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Άργος Ορεστικό, όπου επεκτείνεται).

Οι εργασίες αυτές χρειάζονται δεξιότητες για τις οποίες χρειάζεται εκπαίδευση. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η ΔΕΔΑ βρίσκεται σε συνεργασία με την επιτελική δομή του ΥΠΕΝ προκειμένου να εγκριθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τοπικούς υδραυλικούς και τεχνίτες φυσικού αερίου, που μπορούν να απασχοληθούν άμεσα σε αυτό το έργο. «Παρότι η ανάπτυξη του δικτύου θα κρατήσει δύο με τρία χρόνια, στη συνέχεια θα δοθούν ευκαιρίες απασχόλησης γιατί οι συνδέσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Με βάση τον σχεδιασμό μας για το βιομεθάνιο αρχικά και το πράσινο υδρογόνο στη συνέχεια, θα αποτελέσουν μια σταθερά στο ενεργειακό μείγμα και της ΔΜ και των άλλων περιοχών», είπε επίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρόταση έχει ετοιμαστεί από κοινού με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μένουν λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση. Προς αυτό το σκοπό σχεδιάζεται συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ προκειμένου, όπως ανέφερε «το πρόγραμμα να ριζώσει για τα καλά στις τοπικές κοινωνίες», καταλήγοντας πως « στόχος της ΔΕΔΑ είναι η καινοτομία να συνδυαστεί με απτά οφέλη για τους κατοίκους», κάτι που κατέληξε, πως είναι από τις βασικές αρχές της εταιρείας.