Γερμανία-RWE: Διακόπτει νωρίτερα την παραγωγή ηλεκτρισμού με λιγνίτη

Γερμανία-RWE: Διακόπτει νωρίτερα την παραγωγή ηλεκτρισμού με λιγνίτη
Eurokinissi
Τρίτη, 04/10/2022 - 16:33

Kατά 8 χρόνια νωρίτερα σκοπεύει η γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE να σταματήσει την παραγωγή ηλεκτρισμού από άνθρακα.

«Θα βάλουμε τέλος στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη το 2030, δηλαδή δύο φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι προβλεπόταν», δήλωσε ο επικεφαλής της RWE Μάρκους Κρέμπερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αυτό θα επιτρέψει να μην εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 280 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, διευκρίνισε στη διάρκεια της συνέντευξης ο οικολόγος υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Ωστόσο, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη αφού η Ρωσία μείωσε τις παραδόσεις αερίου μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η RWE δήλωσε πως θα αυξήσει προσωρινά τη χρήση των ενεργειακών σταθμών της που τροφοδοτούνται από ρυπογόνο λιγνίτη.
«Κατά την τρέχουσα κρίση, συμβάλλουμε στην ασφάλεια των προμηθείων στη Γερμανία αυξάνοντας προσωρινά τη χρήση του εργοστασίων μας παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και με αυτό τον τρόπο βοηθάμε επίσης να εκτοπίσουμε το αέριο από την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο Κρέμπερ.
«Ταυτόχρονα επενδύουμε δισεκατομμύρια ευρώ για να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση και είμαστε έτοιμοι να εξαλείψουμε σταδιακά τον λιγνίτη (σ.σ.: από την παραγωγή ενέργειας) μέχρι το 2030», πρόσθεσε.