Ηνωμένο Βασίλειο: Μείωση 57% στων επενδύσεων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: Μείωση 57% στων επενδύσεων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020
Πέμπτη, 22/10/2020 - 14:44

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν περίπου κατά 57% ετησίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με την ανάλυση των τελευταίων επίσημων στοιχείων από την Catax.

Οι συνολικές επιχειρηματικές επενδύσεις στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού μειώθηκαν στις 1,7 δισ. λίρες το δεύτερο τρίμηνο του 2020, από τις 3,9 δισ. λίρες την ίδια περίοδο το 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών (ONS).

Η Catax διαπίστωσε ότι ο τομέας των εταιρειών κοινής ωφελείας είδε μια «πολύ πιο απότομη» μείωση των επιχειρηματικών επενδύσεων σε σχέση με όλη την οικονομία συνολικά, πιθανώς λόγω αυτών των εταιρειών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από πολύπλοκα δίκτυα φυσικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Catax, Mark Tighe, δήλωσε:

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθει η επιχειρηματική επένδυση στο σημείο που ήταν στις αρχές του έτους, όταν η μόνη απειλή στον ορίζοντα φαίνεται να ήταν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Η ταχύτητα αυτής της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο διαρκέσει το δεύτερο κύμα και τι επιπτώσεις θα έχει».

Με στοιχεία από: renews.biz