Γερμανία: Οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου

Γερμανία: Οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου
Πέμπτη, 22/10/2020 - 13:27

Οι γερμανικές εισαγωγές αργού πετρελαίου κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 ήταν 2% χαμηλότερες από εκείνες του προηγούμενου έτους, καθώς η κρίση του κορωνοϊού και οι περιορισμοί έπληξαν τη βιομηχανική δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Οι όγκοι πετρελαίου που έφτασαν στη Γερμανία μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου ανήλθαν στα 55,9 εκατομμύρια τόνους, σε σχέση με τα 57 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σύμφωνα με τις μηνιαίες στατιστικές της BAFA.

Αυτή τη στιγμή η Γερμανία υφίσταται μια βαθιά ύφεση, την οποία πολεμά με τις κρατικές δαπάνες με σκοπό να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Αυτό έφερε μια μέτρια ανάκαμψη, όμως το οικονομικό κλίμα είναι ακόμα αβέβαιο λόγω της αύξησης κρουσμάτων.

Αναφορικά με τις εισαγωγές, η Ρωσία αντιπροσώπευε το 34,5% των εισαγωγών πετρελαίου της Γερμανίας αυτούς τους οκτώ μήνες, ακολουθούμενη από τη Βρετανία και τη Νορβηγία με 22,9 %, ενώ οι εισαγωγές από μέλη του ΟΠΕΚ ανήλθαν στο 17,2%. Το υπόλοιπο, 25,4% προήλθε από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η Γερμανία δαπάνησε 15,9 δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές αργού κατά τους οκτώ αυτούς μήνες, δηλαδή 35,4% λιγότερα σε σχέση με το 2019, όταν οι τιμές της αγοράς ήταν πολύ υψηλότερες. Οι μέσες τιμές πετρελαίου που πληρώθηκαν κατά την συγκεκριμένη περίοδο μειώθηκαν κατά 34,1% στα 283,68 ευρώ ανά τόνο.