Total: Η επιχείρηση ρητινών Cray Valley στη Γαλλία δεν πωλείται

Total: Η επιχείρηση ρητινών Cray Valley στη Γαλλία δεν πωλείται
Πέμπτη, 22/10/2020 - 15:14

Η Total δήλωσε την Τρίτη ότι η επιχείρηση της Societe Cray Valley, που αφορά τις δραστηριότητες ρητίνης του ομίλου, δεν ήταν προς πώληση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters νωρίτερα τον Οκτώβριο, η Total είχε ξεκινήσει την πώληση της επιχείρησης ρητινών και γι’ αυτό το σκοπό είχε προσλάβει την Credit Suisse για να εργαστεί στη διαδικασία. Σημειώνεται ότι τότε ο όμιλος είχε αρνηθεί να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το ζήτημα στο Reuters.

Ενώ η Societe Cray Valley δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου εκποιήσεων του ομίλου Total, οι διεθνείς επιχειρήσεις ρητινών έχουν τεθεί προς πώληση και προσελκύουν το ενδιαφέρον αγοραστών ιδιωτικών μετοχών, σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται κοντά στο θέμα.

Αναφέρεται ότι η Cray Valley λειτουργεί το πετροχημικό συγκρότημα Carling στην ανατολική Γαλλία και δραστηριοποιείται και σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Η Total δήλωσε ότι «δεν υπάρχει διαδικασία πώλησης για το Societe Cray Valley».

Η εταιρεία πετρελαίου ανέφερε ότι παρέμεινε σταθερή στις δεσμεύσεις του 2013 όταν αναδιάρθρωσε τον ιστότοπο Carling, κλείνοντας ορισμένες δραστηριότητες εκεί, επενδύοντας όμως στην παραγωγή ρητινών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίσει το Reuters, η Total αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω όταν ρωτήθηκε εάν άλλες δραστηριότητες ρητινών επηρεάστηκαν από κάποια διαδικασία πώλησης.