MHI Vestas: Παραγγελία 30 MW για πλωτό αιολικό έργο στη Γαλλία

MHI Vestas: Παραγγελία 30 MW για πλωτό αιολικό έργο στη Γαλλία
Δευτέρα, 05/10/2020 - 14:33

Η MHI Vestas επιλέχθηκε από την Qair (παλαιότερα γνωστή ως Quadran Énergies Marines) ως ο προμηθευτής ανεμογεννητριών για το πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο EolMed, συνολικής ισχύος 30MW, στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, η MHI Vestas πρόκειται να προμηθεύει το αιολικό έργο με 3 ανεμογεννήτριες τύπου V164-10,0 MW η οποίες θα εγκατασταθούν στα θεμέλια της Ideol στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε περίπου 18 χιλιόμετρα από την ακτή του Gruissan στην περιοχή του Aude.

Η MHI Vestas δήλωσε ότι πρόκειται για το δεύτερο πλωτό έργο με το οποίο η ονομαστική ισχύς της ανεμογεννήτριας V164 θα φθάσει τα 10 MW.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MHI Vestas, Philippe Kavafyan, δήλωσε:

«Με τη συμφωνία με την Qair, η MHI Vestas επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της και την ηγετική της θέση στην γαλλική αγορά της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Το έργο EolMed αποτελεί ένα σημαντικό δομικό στοιχείο, καθώς θα τοποθετήσουμε την ανεμογεννήτρια V164-10.0 MW στα πλωτά θεμέλια της Ideol. Αυτή η συνεργασία με την Qair και την Ideol θα βοηθήσει αναμφίβολα την επιτάχυνση του πλωτού τομέα από το στάδιο της επίδειξης σε έργα εμπορικής κλίμακας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qair, Louis Blanchard, πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η επιλογή της MHI Vestas ως προτιμώμενου προμηθευτή ανεμογεννητριών για το EolMed θα συμβάλει στην γέννηση αυτού του συναρπαστικού και έργου».

Αναφέρεται ότι ύστερα από τις ανακοινώσεις για το πλωτό αιολικό έργο Groix & Belle Ile, ισχύος 28,5 MW και to Eoliennes Flottantes du golfe du Lion (EFGL), ισχύος 30 MW, το έργο EolMed αποτελεί το τρίτο πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο για την MHI Vestas στη Γαλλία και το έκτο πλωτό έργο της συνολικά.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση του EolMed προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2023.