ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων ισχύος 3 GW στο Όρεγκον

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων ισχύος 3 GW στο Όρεγκον
Δευτέρα, 22/03/2021 - 11:29

Νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας του Όρεγκον των ΗΠΑ που θέτει ως στόχο την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων ισχύος 3 GW έως το 2030.

Η πρόταση που εισήχθη από τον Ρεπουμπλικανικό David Brock Smith, αναφέρει ότι ένα σενάριο για την ανάπτυξη 3GW πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ομοσπονδιακά ύδατα του Όρεγκον έως το 2030 θα «πυροδοτήσει άμεσα οικονομικά οφέλη» για την πολιτεία.

Το νομοσχέδιο θα δημιουργούσε επίσης μια ειδική ομάδα για την πλωτή αιολική ενέργεια, η οποία θα αναπτύξει ένα κυμαινόμενο στρατηγικό σχέδιο υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης που θα υποβληθεί σε προσωρινές επιτροπές της Νομοθετικής Συνέλευσης αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Μεταξύ άλλων θα εξετάσει τις δυνατότητες για τον τομέα στο Όρεγκον και θα παρουσιάσει μέτρα για την ελαχιστοποίηση των συγκρούσεων με τους υπάρχοντες χρήστες του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών του Όρεγκον.

Η ειδική ομάδα θα αξιολογούσε επίσης επιλογές για την ενσωμάτωση της ανάπτυξης έργων με τους λιμένες της πολιτείας και θα αξιολογούσε τις πιθανές οικονομικές, οικολογικές, εργατικές και λειτουργικές επιπτώσεις στα λιμάνια του Όρεγκον.