Enel: Σχεδιάζει έργο πράσινου υδρογόνου στη Χιλή

Enel: Σχεδιάζει έργο πράσινου υδρογόνου στη Χιλή
Δευτέρα, 05/10/2020 - 13:31

Η Enel Green Power Χιλής πρόκειται να συνεργαστεί με την τοπική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας AME και με άλλους υποψήφιους συνεργάτες όπως η ENAP, η Siemens Energy και η Porsche, σε ένα έργο πράσινου υδρογόνου στη Χιλής.

Στόχος είναι η παραγωγή πράσινου υδρογόνου μέσω ενός ηλεκτρολύτη που θα τροφοδοτείται από αιολική ενέργεια και θα βρίσκεται στο Cabo Negro, στην περιοχή Magallanes.

Η Enel δήλωσε ότι για να προχωρήσει το έργο είναι αναγκαία η έγκρισή του από τις τοπικές αρχές, καθώς και η οριστικοποίηση της χρηματοδοτικής δομής.

Εάν προχωρήσει η υλοποίησή του, το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022, καθιστώντας το, το πρώτο εργοστάσιο του είδους του που θα παράγει πράσινο υδρογόνο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, Salvatore Bernabei, δήλωσε:

«Το πράσινο υδρογόνο μπορεί να διαδραματίσει πραγματικά σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση».

«Η Enel εστιάζει σε αυτόν τον τύπο υδρογόνου, που παράγεται μέσω ηλεκτρολυτών, οι οποίοι τροφοδοτούνται από 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί ορόσημο για τον όμιλο, μπορεί να κάνει πράξη το όραμα της Enel, η οποία θα συνεχίσει να αναζητεί και άλλες χώρες στον κόσμο όπου μπορούν να ξεκινήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες.