Iberdrola: Σχέδια για την ανάπτυξη πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ισπανία

Iberdrola: Σχέδια για την ανάπτυξη πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ισπανία
Πέμπτη, 03/06/2021 - 17:06

Η ισπανική Iberdrola παρουσίασε σχέδια για την ανάπτυξη του πρώτου της υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ισπανία.

Πιο συγεκριμένα, η εταιρεία υποβάλλει προσφορά για θαλάσσια δικαιώματα στα ύδατα της περιοχής Γκραν Κανάρια για το έργο San Borondón ισχύος 238MW.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με το έργο, ο πρόεδρός της εταιρείας Ignacio Galán παρουσίασε το έργο στο Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης.

Σημειώνεται ότι Ισπανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να δημοπρατήσουν έκταση στα παράλια των Κανάριων Νήσων σε κατασκευαστές πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Iberdrola σκοπεύει να αναπτύξει έως και 2000 MW πλωτού υπεράκτιου ανέμου στην Ισπανία, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Periodico de la Energia.

Υπάρχουν πολλά άλλα έργα που αναπτύσσονται στην περιοχή με τον Ισπανό προγραμματιστή Greenalia να ανακοινώνει την έναρξη δραστηριότητας σε ένα έργο πλωτών ανέμων 200MW τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, το πρώτο από τα οποία είναι γνωστό ως Gofio.

Η Equinor περιέγραψε στο παρελθόν σχέδια για πλωτή υπεράκτια ισχύ 200MW στα Κανάρια, με τις εργασίες να ξεκινούν από το 2024.

Πηγή: renews.biz