BMW: Μεγάλο σχέδιο ηλεκτροκίνησης κυκλοφορώντας 5 ηλεκτρικά οχήματα έως το τέλος του 2021

BMW: Μεγάλο σχέδιο ηλεκτροκίνησης κυκλοφορώντας 5 ηλεκτρικά οχήματα έως το τέλος του 2021
Τρίτη, 28/07/2020 - 14:31

Μέχρι το τέλος του 2021, η BMW κυκλοφορήσει στην αγορά πέντε οχήματα πλήρους ηλεκτρικής παραγωγής, όπως ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία τη Δευτέρα. Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, αλλά και κατά της κίνησής τους στους δρόμους.

«Σε δέκα χρόνια, ο στόχος είναι να έχουμε συνολικά περισσότερα από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα της BMW Group στους δρόμους - περίπου τα δύο τρίτα από αυτά με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία τη Δευτέρα.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προωθούν την ηλεκτροκίνηση από το Δεκέμβριο του 2018 όταν οι οι Ευρωπαίοι νομοθέτες αποφάσισαν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων κατά 37,5% έως το 2030. Το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε λειτουργία ύστερα από την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 40% μεταξύ του 2007 και του 2021.

Εκκινώντας από το ερχόμενο έτος, η BMW δήλωσε ότι θα παρέχει στην αγορά πέντε νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: το BMW i3, το MINI Cooper SE, το BMW iX3, το BMW iNEXT και το BMW i4. Συνολικά, μέχρι το 2023 η BMW θα έχει στους δρόμους 25 ηλεκτρικά μοντέλα, τα μισά από τα οποία θα είναι 100% ηλεκτρικά.

Η BMW δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει επίσης στην αγορά μια σειρά electric 5, χωρίς όμως να είναι γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε επίσης την περαιτέρω ευθυγράμμισή της με τους κλιματικούς στόχους και στοχεύσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα ανά όχημα κατά 80% στο στάδιο της παραγωγής καθώς και της κίνησης.

Ο στόχος είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από οχήματα κατά 40% ανά χιλιόμετρο. Ο κύριος μοχλός εδώ είναι μια εκτεταμένη στρατηγική προϊόντων με μαζική προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

«Σε δέκα χρόνια, ο στόχος είναι να έχουμε συνολικά περισσότερα από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα της BMW Group στους δρόμους - τα δύο τρίτα από αυτά με πλήρες ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, δήλωσε η BMW.