BMW: Ανέμενε τη σωστή στιγμή για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, ανέφερε ο CEO

BMW: Ανέμενε τη σωστή στιγμή για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, ανέφερε ο CEO
Τρίτη, 30/03/2021 - 14:17

Η BMW προχωρά προς τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και τα προϊόντα της θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικά με αυτά της Tesla.

«Υπάρχει μια αντίληψη ότι κάναμε ένα διάλειμμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν κάναμε ένα διάλειμμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Oliver Zipse, στο Reuters ως μέρος μιας σειράς συνεντεύξεων στις αίθουσες συνεδριάσεων με τίτλο «Delivering Net Zero».

«Περιμέναμε για τη στιγμή που η ηλεκτροκίνηση θα εισέλθει πραγματικά σε υψηλότερα επίπεδα».

Οι κατασκευαστές οχημάτων αγωνίζονται να αναπτύξουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν μέσω αυστηρότερων προτύπων εκπομπών CO2 στην Ευρώπη και την Κίνα.

Η BMW αναμένει ότι οι μισές από τις πωλήσεις της θα αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, η οποία θεωρείται ως πιο συντηρητική προσέγγιση σε σχέση με τους αντιπάλους της όπως η Volkswagen, η οποία έχει αυξήσει το απόθεμά της από φιλόδοξα σχέδια ηλεκτροκίνησης.

Η Volkswagen έχει αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων από την αρχή. Επιπλεόν, τον επόμενο μήνα, η Daimler θα παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο Mercedes-Benz σε μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα.

Η BMW κατασκευάζει επί του παρόντος κινητήρες καύσης, υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα σε κοινόχρηστες πλατφόρμες - επικριτές λένε ότι οι κοινόχρηστες πλατφόρμες θέτουν σε κίνδυνο την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων - και δεν θα ξεκινήσουν μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα έως το 2025.

Με πληροφορίες από: Reuters