BMW: Σχεδιάζει SUV κυψελών καυσίμου υδρογόνου περιορισμένης σειράς το 2022

BMW: Σχεδιάζει SUV κυψελών καυσίμου υδρογόνου περιορισμένης σειράς το 2022
Πέμπτη, 13/05/2021 - 12:25

Η BMW πρόκειται να παρουσιάσει ένα ένα μοντέλο SUV με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου το 2022, στο πλάισιο της έρευνας εναλλακτικών λύσεων μηδενικών εκπομπών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στελέχους της εταιρείας στο Reuters.

Μιλώντας στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Zipse δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει μια περιορισμένη παραγωγή ενός κινητήρα καυσίμου υδρογόνου x5 SUV το επόμενο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ωα επί τω πλείστον επικερώνεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία, ώστε να πληροί τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών στην Ευρώπη και την Κίνα.

Ωστόσο, η BMW αποτελεί μία από τις εταιρείες που εξετάζουν τις δυνατότητες μαζικής υιοθέτησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου, οι οποίες εκπέμπουν μόνο νερό και ανέφερε ότι διατηρεί τις επιλογές της ανοιχτές για το μέλλον.

Εκτός από την προοπτική αβλαβών εκπομπών, οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου παρέχουν επίσης μεγαλύτερη γκάμα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες, αλλά η υποδομή τροφοδοσίας είναι πολύ μικρή για την υιοθέτηση της τεχνολογίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota παρουσίασε το ανανεωμένο αυτοκίνητο καυσίμου υδρογόνου Mirai, σε μια νέα προσπάθεια για την προώθηση της τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών εν μέσω της ταχέως αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Σημειώνεται ότι η BMW έχει δημιουργήσει συμμαχία με την Toyota με επίκεντρο την ανάπτυξη κυψελών καυσίμου.

Πηγή: Reuters