BMW: Ξεκινά την παραγωγή Αλουμινίου με τη χρήση ηλιακής ενέργειας

BMW: Ξεκινά την παραγωγή Αλουμινίου με τη χρήση ηλιακής ενέργειας
Πέμπτη, 04/02/2021 - 19:31

Την παραγωγή αλουμινίου με τη χρήση ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια πρόκειται να ξεκινήσει η BMW, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία της εταιρείας προς την επίτευξη του σκοπού της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην αλυσίδα παραγωγής της κατά 20% ως το 2030

«Εφ’ όσον η παραγωγή του αλουμινίου είναι διαδικασία υψηλής ενεργειακής έντασης, η χρήση πράσινης ενέργειας – όπως η ηλιακή – προσφέρει σημαντικές δυνατότητες μείωσης των εκπομπών διοξειδίου», όπως επισημαίνει η BMW σε ανακοίνωσή της.

Μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό θα της επιτρέψει να αποφύγει τις εκπομπές 2,5 εκατ. τόννων διοξειδίου του άνθρακα την επόμενη δεκαετία, ποσότητα ίση με περίπου το 3% των στόχων που έχει θέσει στον τομέα αυτό η BMW για το δίκτυο παραγωγής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αλουμίνιο που παράγεται με ηλιακή ενέργεια θα υποβληθεί σε επεξεργασία στο χυτήριο ελαφρών μετάλλων στο εργοστάσιο της BMW Group στο Landshut, στη νοτιοανατολική Γερμανία, όπου κατασκευάζονται εξαρτήματα αμαξώματος και κίνησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούνται για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η παραγωγή 43.000 τόνων αλουμινίου που θα παραχθεί από ηλιακή ενέργεια, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, θα αντιστοιχεί περίπου στις μισές ετήσιες ποσότητες που απαιτείται να παράγει το χυτήριο ελαφρού μετάλλου στο εργοστάσιο του Landshut