Γιάννης Τριήρης: «Άριστος» αλλά στην απλή αριθμητική μετεξεταστέος

Γιάννης Τριήρης: «Άριστος» αλλά στην απλή αριθμητική μετεξεταστέος
Πέμπτη, 30/03/2023 - 07:13

Στη Γλυφάδα πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, και μπροστά σε οπαδούς του ανέπτυξε ως όφειλε σε προεκλογική περίοδο τις απόψεις του, αλλά όσοι δεν είναι χειροκροτητές του ευκόλως έβγαλαν τοι συμπέρασμα ότι ως «άριστος» που κομπορρημονεί ότι είναι στην απλή αριθμητική μένει μετεξεταστέος.

Επέμεινε ο απερχόμενος πρωθυπουργός λοιπόν ότι υπάρχει κίνδυνος μετά την πρώτη κάλπη στις 21 Μαΐου να συγκροτηθεί κυβέρνηση ηττημένων πράγμα που χαρακτήρισε ως τερατογένεση.

Το είχε πρωτοπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από το βήμα της ΔΕΘ, το επανέλαβε και χθες από τη Γλυφάδα.

«Είχα μιλήσει τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο μιας πολιτικής τερατογένεσης. Μιας «κυβέρνησης ηττημένων» υπό τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού λοιπόν υπάρχει μαθηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τα άλλα κόμματα που βλέπει το πρόβλημα ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Οι πολίτες με τη ψήφο τους στηρίζουν το κόμματα της επιλογής τους και αυτά με την σειρά τους έχοντας την προβλεπόμενη πλειοψηφία σχηματίζουν κυβέρνηση και αναλαμβάνουν τις τύχες της χώρας.

Απλή αριθμητική για μαθητές δημοτικού είναι. Αν ο αριθμός των εκλεγμένων βουλευτών που θα αποφασίσουν να συγκυβερνήσουν είναι 151 και πάνω τότε η χώρα αποκτά κυβέρνηση.

Και είναι πολύ πιο δίκαιο και δημοκρατικό να σχηματιστεί μια κυβέρνηση από κόμματα που έχουν ψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων με την απλή αναλογική και όχι να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης ένα κόμμα με ποσοστό ακόμη και 37% που προβλέπεται με την ενισχυμένη αναλογική.

Δεν είναι δυνατόν να σε έχει ψηφίσει κ. Μητσοτάκη ένας στους τρεις Έλληνες και να κυβερνά τη χώρα με πλειοψηφία στη Βουλή.

Προφανώς οι «άριστοι» έχουν τη δική τους αριθμητική. Αυτή που τους βολεύει για να κυβερνούν όχι ως άριστοι αλλά ως … αριστοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τος πως θα κυβερνηθούν και όχι από ποιους θα κυβερνηθούν.

Και καθήκον των πολιτικών κομμάτων είναι να λάβουν τα μηνύματα της κάλπης και να σεβαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Όπως βέβαια και καθήκον των πολιτών είναι να προσέλθουν στις κάλπες για να μην αναδειχθεί η αποχή αρνητικός πρωταγωνιστής των επικείμενων εκλογών.

Γιατί και για τους πολίτες ισχύει η απλή αριθμητική. Στη Βουλή 300 βουλευτές θα μπουν είτε υπάρξει είτε δεν υπάρξει μεγάλη αποχή.

Με τη διαφορά ότι με την αποχή από τις κάλπες κάποιοι θα αφήσουν τους άλλους να αποφασίζουν και να επιλέγουν κυβερνήσεις γι' αυτούς.