Apple: 2 ανεμογεννήτριες της MHI Vestas θα τροφοδοτούν το κέντρο δεδομένων της στη Δανία

Apple: 2 ανεμογεννήτριες της MHI Vestas θα τροφοδοτούν το κέντρο δεδομένων της στη Δανία
Παρασκευή, 04/09/2020 - 13:37

Η Apple πρόκειται να φιλοξενήσει δύο ανεμογεννήτριες της MHI Vestas σε μια χερσαία τοποθεσία κοντά στην πόλη Esbjerg της Δανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει υπογράψει μια Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) με την European Energy έτσι ώστε η ενέργεια που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες 8,4 MW να τροφοδοτεί το κέντρο δεδομένων της στο Viborg, ενώ η πλεονάζουσα ενέργεια θα διοχετεύεται στο δίκτυο ηλεκτρισμού της Δανίας.

Σύμφωνα με πηγή της European Energy, οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία πριν το τέλος του 2020.

Οι ανεμογεννήτριες, ύψους 200 μέτρων, αναμένεται ότι θα παράγουν 62 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ενώ η περιοχή θα λειτουργεί ως χώρος δοκιμών για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.

Η αντιπρόεδρος της Apple για το περιβάλλον, την πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες Lisa Jackson δήλωσε:

«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί επείγουσα δράση και παγκόσμια συνεργασία - και το κέντρο δεδομένων του Viborg είναι ισχυρή απόδειξη ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη πρόκληση. Οι επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια φέρουν πρωτοποριακές καινοτομίες που προσφέρουν καθαρή ενέργεια και καλές θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις και τοπικές κοινότητες. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να ηγηθούμε - για χάρη του πλανήτη μας και των μελλοντικών γενιών».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της έτσι ώστε να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα στον τομέα των επιχειρήσεων, της αλυσίδας παραγωγής και του κύκλου ζωής των προϊόντων έως το 2030.

Πηγή: renews.biz