Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών για υπεράκτιο αιολικό πάρκο 257 MW στη Γερμανία

Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών για υπεράκτιο αιολικό πάρκο 257 MW στη Γερμανία
Παρασκευή, 25/06/2021 - 17:00

Η Vestas εξασφάλισε μία σταθερή παραγγελία ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Arcadis Ost 1 Parkwind ισχύος 257 MW, που βρίσκεται 19 χλμ βορειοανατολικά από νησί Ρύγκεν της Γερμανίας, στη Βαλτική Θάλασσα.

Η εταιρεία θα παραδώσει 27 ανεμογεννήτριες τύπου V174-9,5 MW οι οποίες θα εγκατασταθούν με τη χρήση μιας νέας βιομηχανικής μεθόδου εγκατάστασης, αντί της τυπικής μεθόδου που χρησιμοποιείται από ένα περονοφόρο σκάφος.

Σε συνεργασία με την Parkwind και τον χειριστή του πλοίου, Heerema Marine Contractors, θα χρησιμοποιηθεί ένα σκάφος διπλού γερανού που επιτρέπει τη μέθοδο πλωτής εγκατάστασης, η οποία περιλαμβάνει δυναμική ανύψωση και εγκατάσταση όλων των εξαρτημάτων της ανεμογεννήτριας. Αυτή η καινοτόμος μέθοδος εγκατάστασης αποφεύγει τις προκλήσεις με τις συνθήκες του εδάφους και την επαφή με τον βυθό επιτρέποντας τη μείωση του χρόνου εγκατάστασης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του ισοσταθμισμένου κόστους ενέργειας για το έργο.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η Vestas θα παρέχει επίσης και υπηρεσίες συντήρησης το Arcadis Ost 1, βάσει 15ετούς συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι η παραγγελία επιβεβαιώνει την πέμπτη συνεργασία μεταξύ της Vestas (στο παρελθόν μέσω της MHI Vestas Offshore Wind) και της Parkwind σε έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και την πρώτη εκτός του Βελγίου.

Ο Nils de Baar, Πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Parkwind στο Arcadis Ost 1, εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες τύπου V174-9,5 MW σε αυτό το σημαντικό έργο στα ανοικτά της γερμανικής ακτής. Η μέθοδος πλωτής εγκατάστασης που χρησιμοποιούμε θα είναι δυνητικά μια αλλαγή παιχνιδιού για την εγκατάσταση έργων σε βαθύτερα νερά, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας περαιτέρω το κόστος του υπεράκτιου ανέμου. Έργα όπως το Arcadis Ost 1 θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις φιλοδοξίες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Γερμανίας για να φτάσει τα 20 GW εγκατεστημένης αιολικής ενέργειας έως το 2030».

Ο Clément Helbig de Balzac, Διευθυντής Έργου Arcadis Ost 1, πρόσθεσε:

«Με την πιο προηγμένη ανεμογεννήτρια της Vestas έτοιμο για εμπορική εγκατάσταση, την V174-9.5 MW και την καινοτόμο μέθοδο πλωτής εγκατάστασης, είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε ένα από τα πιο προηγμένα αιολικά συστήματα. Μπορούμε να βασιστούμε στη μακρά εμπειρία συνεργασίας μας στο Βέλγιο για ακόμη μία επιτυχία, αυτή τη φορά στα γερμανικά ύδατα».

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση ανοικτής θάλασσας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και το Arcadis Ost 1 έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023.