Vattenfall: Ζητά άδεια για το σχεδιασμό 2 αιολικών πάρκων στην Σκωτία

Vattenfall: Ζητά άδεια για το σχεδιασμό 2 αιολικών πάρκων στην Σκωτία
Παρασκευή, 26/06/2020 - 17:25

Η Vattenfall έχει αιτηθεί την παροχή συναίνεσης για το σχεδιασμό δύο νέων μεγάλων αιολικών πάρκων στη νοτιοδυτική Σκωτία, τα οποία θα μπορούσαν να διαθέτουν συνολικά έως και 56 ανεμογεννήτριες ύψους 250 μέτρων.

Η εταιρεία ενέργειας έχει ήδη υποβάλει αναφορές σχετικά με έργο 35 ανεμογεννητριών στο Whiteneuk και για έργο 21 ανεμογεννητριών στο Quantans Hill, ενώ διερευνά και τη δυνατότητα τα έργα να διαθέτουν και μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Η Vattenfall δήλωσε ότι έχει προχωρήσει περαιτέρω με τα δύο έργα και πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμη να αρχίσει να διερευνά και να θέσει ως προτεραιότητα τις απόψεις της τοπικής κοινότητας για τη διαμόρφωση των προτάσεών τους.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Vattenfall ανέλαβε την εργολαβία για το αιολικό πάρκο South Kyle 240MW, επίσης στη νοτιοδυτική Σκωτία.

Ο διευθυντής ανάπτυξης της Vattenfall στο Ηνωμένο Βασίλειο, Frank Elsworth, δήλωσε σχετικά:

«Η Νοτιοδυτική Σκωτία έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας κόμβος πράσινης ενέργειας. Το South Kyle, το Quantans Hill και το Whiteneuk μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της και να παρέχουν πράσινες ευκαιρίες για την ανάκαμψη της οικονομίας της Σκωτίας από την πανδημία του κορωνοϊού».