Ξεκινά η κατασκευή του γαλλικού υπεράκτιου αιολικού έργου Fécamp

Ξεκινά η κατασκευή του γαλλικού υπεράκτιου αιολικού έργου Fécamp
Δευτέρα, 29/06/2020 - 13:57

Ξεκίνησε η κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Fécamp ισχύος 497 MW στη Γαλλία. Το έργο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Μάγχης, στα ανοικτά των ακτών της Haute-Normandie, περίπου 13 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Fécamp και είναι το τρίτο χρηματοδοτούμενο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Γαλλία.

Το πάρκο ανήκει στην Éolien Maritime France (EMF), μια κοινοπραξία των EDF Renouvelables France και Enbridge, μαζί με την WPD.

Το αιολικό έργο πρόκειται να περιλαμβάνει 71 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa τύπου 154-7.0MW, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε θεμέλια με βάση τη βαρύτητα, ενώ με την λειτουργία του αναμένεται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια ικανή να καλύπτει τις ανάγκες 770.000 ατόμων ετησίως.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου Will Lamond το συγκεκριμένο αιολικό έργο αποτελεί επίτευγμα για τη Γαλλία και μια συνέχεια στην ανάπτυξη της γαλλικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022, ενώ η ολοκλήρωσή τους αναμένεται στα τέλη του 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ