Vestas: Παραγγελία 48MW για αιολικό πάρκο στο Βιετνάμ

Vestas: Παραγγελία 48MW για αιολικό πάρκο στο Βιετνάμ
Παρασκευή, 26/06/2020 - 16:24

Νέα παραγγελία για τη Vestas για προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 48 MW με την εταιρεία Phong Lieu Wind Power JSC που αφορά χερσαίο έργο αιολικής ενέργειας στο Βιετνάμ.

Το αιολικό πάρκο Phong Lieu που βρίσκεται στην περιοχή του Quang Tri αποτελεί το όγδοο αιολικό έργο της Vestas στη συγκεκριμένη επαρχία, έχοντας εγκαταστήσει σε αυτή την περιοχή πάνω από 300 MW ισχύος, ενώ στο Βιετνάμ έχει εγκαταστήσει συνολικά 700 MW.

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση 12 ανεμογεννητριών της Vestas τύπου V150-4,2 MW, η κάθε μία από τις οποίες παράγει ισχύ 4,0 MW. Όπως και σε προηγούμενα έργα, το αιολικό πάρκο θα επωφεληθεί από τις κορυφαίες γεωγραφικές τοποθεσίες που διαχειρίζεται στην περιοχή η Vestas καθώς και τη διαχείριση έργων και τις δυνατότητες μεταφοράς της Vestas. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία παρέχει συγκεκριμένες λύσεις αναφορικά με την τοποθεσία του πάρκου η οποία είναι σε απομακρυσμένο και σύνθετο ορεινό έδαφος.

Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια 10ετή παροχή υπηρεσιών και συντήρησης από τη Vestas, Active Output Management 5000 (AOM 5000), σχεδιασμένη για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας στο πάρκο.

Τέλος, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Βιετνάμ για την παράδοση αιολικών έργων.