Vattenfall: Συνεργασία με την Good Energy στο Ηνωμένο Βασίλειο για πράσινη ενέργεια

Vattenfall: Συνεργασία με την Good Energy στο Ηνωμένο Βασίλειο για πράσινη ενέργεια
Δευτέρα, 24/05/2021 - 15:20

Η Vattenfall επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεργαζόμενη με την εταιρεία Good Energy.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Vattenfall θα παρέχει πρόσβαση στη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του εργαλείου «Energy Trader».

Το Energy Trader είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, προμηθευτές, βιομηχανικές εταιρείες και εμπόρους ενέργειας για μακροχρόνια και βραχυπρόθεσμη χονδρική εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης στην Good Energy να εξισορροπήσει το ανανεώσιμο χαρτοφυλάκιό της, καθώς συχνά υπάρχει απόθεμα αιολικής και ηλιακής ενέργειας για πώληση στο δίκτυο.

Ο δημιουργός της Vattenfall, Navi Sidhu, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε μια συμφωνία εμπορίας ενέργειας με την Good Energy. Στόχος μας είναι να κάνουμε δυνατή τη διαβίωση χωρίς ορυκτά δυνατά για τους πελάτες μας. Η συνεργασία με την Good Energy που ήταν ο πρώτος πάροχος 100% πράσινης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η τέλεια συνεργασία για να επιτρέψει ένα πιο πράσινο δίκτυο.

«Η Vattenfall είναι βασικός παράγοντας στο εμπόριο ενέργειας και το προϊόν επιτρέπει στους πελάτες μας να έχουν πρόσβαση σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας. Αυτό το συμβόλαιο είναι ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο ανώτερος διευθυντής συναλλαγών της Good Energy, Adam York, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία που θα μας δώσει καλύτερη πρόσβαση στην αγορά και θα υποστηρίξει ένα πιο πράσινο δίκτυο.

«Η εξελιγμένη πλατφόρμα της Vattenfall λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη και διευκολύνει τους ανανεώσιμους εμπόρους να αξιοποιήσουν στο έπακρο μια ηλιόλουστη ή θορυβώδη ημέρα. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με εταιρείες που μοιράζονται το όραμά μας για ένα 100% ανανεώσιμο μέλλον».