Siemens Gamesa: Συμβόλαιο προμήθειας ανεμογεννητριών 340MW για αιολικο συγκρότημα στην Ιαπωνία

Siemens Gamesa: Συμβόλαιο προμήθειας ανεμογεννητριών 340MW για αιολικο συγκρότημα στην Ιαπωνία
Πέμπτη, 17/06/2021 - 14:52

Η Siemens Gamesa θα προμηθεύσει 79 από τις χερσαίες ανεμογεννήτριες κατηγορίας τυφώνα στο μεγαλύτερο σύμπλεγμα αιολικών πάρκων της Ιαπωνίας, το Dohoku, ισχύος 339.7MW.

Το σύμπλεγμα αποτελείται από τέσσερα έργα που θα αναπτυχθούν από την Eurus Energy, τον κορυφαίο ανεξάρτητο κατασκευαστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας.

Η Siemens Gamesa θα παρέχει επίσης τεχνική βοήθεια πεδίου για την κατασκευή και τη λειτουργία των τεσσάρων αιολικών έργων, με αναμενόμενη πλήρη λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Δεδομένου ότι η Ιαπωνία αντιμετωπίζει πολύ υψηλές ταχύτητες ανέμου, συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων, η Siemens Gamesa σχεδίασε ειδικές ανεμογεννήτριες τυφώνα που βασίζονται σε αποδεδειγμένες τεχνολογίες για τις τοπικές συνθήκες ανέμου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Ιαπωνίας, Russell Cato, δήλωσε:

«Είμαστε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που έχει αναπτύξει χερσαίες ανεμογεννήτριες ισχύος 4,3MW για συνθήκες τυφώνα, οι οποίοι πέτυχαν επίσης πιστοποιητικό αιολικού πάρκου για συγκεκριμένους ιστότοπους και για πολλά ιαπωνικά έργα».

Λειτουργώντας στην Ιαπωνία για περισσότερα από 20 χρόνια με ιστορικό αριστείας, η Siemens Gamesa ανέπτυξε ένα πλήρες τοπικό συγκρότημα για την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων, το οποίο περιλαμβάνει εγκατεστημένη ισχύ 520MW και 353MW υπό συντήρηση και λειτουργία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Ασίας-Ειρηνικού για τα χερσαία έργα, Paulo Soares, δήλωσε:

«Με βαθιές ρίζες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Siemens Gamesa έχει αναπτύξει μια παγκόσμιας κλάσης κατασκευή και προμήθεια στην περιοχή, καθώς και μια ικανή και αναπτυσσόμενη ομάδα στο έδαφος για έργο εκτέλεση και συντήρηση. Αξιοποιώντας τη δύναμή μας στην τεχνολογική καινοτομία, είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με αξιόπιστους συνεργάτες για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και της κοινότητάς μας».

Η Siemens Gamesa επεκτείνεται στην Ασία του Ειρηνικού από τη δεκαετία του 1980 και έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 9,41 GW χερσαίων ανεμογεννητριών στην Κίνα, το Πακιστάν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Από την υπεράκτια πλευρά, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του πρώτου υπεράκτιου σταθμού αιολικής ενέργειας της Ταϊβάν το 2019 (128MW) και επιλέχθηκε ως ο προτιμώμενος προμηθευτής για επιπλέον 3GW έργων.