Siemens Gamesa: Σε μαζική παραγωγή ο νέος κινητήρας

Siemens Gamesa: Σε μαζική παραγωγή ο νέος κινητήρας
Δευτέρα, 17/01/2022 - 20:49

Ο πρώτος κινητήρας της σειράς SG 11.0-200 DD σειριακής παραγωγής βγήκε από το εργοστάσιο της Siemens Gamesa στις 14 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της εταιρείας – το οποίο βρίσκεται στην πόλη Κουξχάφεν της Γερμανίας – προχώρησε στις κατάλληλες μετατροπές και αναβαθμίσεις ήδη από το καλοκαίρι προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή του νέου κελύφους (nacelle) για ανεμογεννήτριες.

Να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο προορίζεται να εγκατασταθεί στο γιγαντιαίο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Vattenfall Hollandse Kust Zuid, συνολικής ισχύος 1.5 GW στην Ολλανδία.

Συνολικά 140 τουρμπίνες που θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Κουξχάφεν θα εγκατασταθούν στο πάρκο, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο στον κόσμο μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, θα είναι το πρώτο υπεράκτιο πάρκο «subsidy-free», δηλαδή χωρίς επιδοτήσεις, στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, η ετήσια παραγωγή ενέργειας του καινούργιου αυξάνει έως και 40%.