Η Siemens Gamesa διπλασιάζει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της παραγωγής λεπίδων για ανεμογεννήτριες

Η Siemens Gamesa διπλασιάζει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της παραγωγής λεπίδων για ανεμογεννήτριες
Τετάρτη, 11/08/2021 - 12:56

Η Siemens Gamesa, η παγκόσμια ηγέτιδα στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία, ανακοίνωσε την επέκταση του εργοστασίου υπεράκτιων λεπίδων στο Χαλ της Αγγλίας κατά 41.600 τετραγωνικά μέτρα, υπερδιπλασιάζοντας το μέγεθος των εγκαταστάσεων παραγωγής.

Η επέκταση αυτή, η οποία είναι μια επένδυση 186 εκατομμυρίων λιρών, πρόκειται να προσθέσει στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας 200 νέες θέσεις εργασίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Η κατασκευή άλλων τύπων πτερυγίων υπεράκτιων ανεμογεννητριών στον εργοστασιακό αγωγό Siemens Gamesa Hull θα συνεχιστεί όσο κατασκευάζεται η επέκταση αφού όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους στις 30 Ιουλίου 2021, παραγγελίες στη Siemens Gamesa έφτασαν τα 9,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Clark MacFarlane, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa UK δήλωσε: «Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρείχε ισχυρή και συνεπή υποστήριξη στον υπεράκτια αιολική ενέργεια, έχοντας δεσμευτεί να εγκαταστήσει επιπλέον 30 GW αυτήν τη δεκαετία, τρεις φορές την τρέχουσα εγκατεστημένη ισχύ. Αυτό ισχυροποιεί τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την αποκάλυψη της συμφωνίας υπεράκτιων τομέων στις αρχές του 2019 ».