Η Siemens Gamesa πρωτοπορεί και λανσάρει το πρώτο ανακυκλώσιμο πτερύγιο ανεμογεννητριών για υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η Siemens Gamesa πρωτοπορεί και λανσάρει το πρώτο ανακυκλώσιμο πτερύγιο ανεμογεννητριών για υπεράκτια αιολικά πάρκα
Τετάρτη, 08/09/2021 - 12:58

Ορόσημο για την παγκόσμια αιολική βιομηχανία αποτελεί το λανσάρισμά του RecyclableBlade της Siemens Gamesa, του πρώτου ανακυκλώσιμου πτερυγίου ανεμογεννητριών στον κόσμο που μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος του κύκλου ζωής του.

Αυτή η ανακάλυψη είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τον φιλόδοξο στόχο της Siemens Gamesa να καταστήσει πλήρως ανακυκλώσιμες τις ανεμογεννήτριες της έως το 2040, ενώ οι πρώτες έξι RecyclableBlades παράγονται ήδη στο εργοστάσιο κατασκευής λεπίδων της Siemens Gamesa στο Aalborg της Δανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία έχει καταλήξει σε συμφωνίες με 3 σημαντικούς πελάτες της, μιας και συνεργάζεται στενά με την RWE για την εγκατάσταση και την πιλοτική εφαρμογή των καινοτόμων ανακυκλώσιμων πτερυγίων στον υπεράκτιο αιολικό σταθμό Kaskasi στη Γερμανία για πρώτη φορά, με την EDF Renewables με στόχο την ανάπτυξη πολλών σειρών RecyclableBlade σε μελλοντικό υπεράκτιο έργο και με την wpd με την πρόθεση να εγκαταστήσουν σύνολα του RecyclableBlade σε ένα από τα μελλοντικά υπεράκτια αιολικά τους πάρκα.

https://youtu.be/-AVqdYIn_og

Στο σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας αναφέρεται: "Η αιολική ενέργεια είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Με περισσότερα από 200 GW νέας υπεράκτιας δυναμικότητας που προβλέπεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας να εγκατασταθούν έως το 2030, είναι κρίσιμο να εισαχθούν γρήγορα ανακυκλώσιμες λύσεις. Η Siemens Gamesa οδηγεί το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον με το RecyclableBlade, τα πρώτα ανακυκλώσιμα πτερύγια ανεμογεννητριών στον κόσμο έτοιμα για εμπορική χρήση σε υπεράκτια πάρκα".

«Η ώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης είναι τώρα και πρέπει να το κάνουμε με ολιστικό τρόπο. Το RecyclableBlade είναι ένα άλλο απτό παράδειγμα για το πώς η Siemens Gamesa οδηγεί την τεχνολογική ανάπτυξη στην αιολική βιομηχανία», δηλώνει ο Andreas Nauen, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa.