Vestas: Συμφωνία με την Iberdrola για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic Eagle στη Γερμανία

Vestas: Συμφωνία με την Iberdrola για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic Eagle στη Γερμανία
Τρίτη, 25/05/2021 - 17:00

Η Iberdrola και η Vestas υπέγραψαν συμβόλαια παροχής και συντήρησης ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic Eagle 476MW στη Γερμανία.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια 50 ανεμογεννητριών τύου V174-9.5MW για το έργο που αναπτύσσεται στο νησί Rugen, στα γερμανικά ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας.

Και τα δύο μέρη υπέγραψαν επίσης συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών και συντήρησης των νέων στροβίλων.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση προγραμματίζεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Το έργο Baltic Eagle, που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα από την ακτή, θα συνδεθεί με τον υποσταθμό Lubmin μέσω δύο νέων καλωδίων υψηλής τάσης που θα τοποθετηθούν από την 50Hertz.

Μαζί με το Wikinger, θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό συγκρότημα στη Βαλτική Θάλασσα, με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 826MW και συνολική επένδυση 2,5 δις ευρώ.

Το κέντρο της Βαλτικής Θάλασσας θα λειτουργήσει ως κέντρο υπεράκτιων και χερσαίων υπηρεσιών, καθώς και ως τοπικό περιεχόμενο για τα έργα της Iberdrola στη Γερμανία και τις παράκτιες χώρες της Βαλτικής.

Το συγκρότημα, το οποίο θα λειτουργεί από το λιμάνι του Mukran στο νησί Rugen, θα παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει το 45% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου -Δυτικής Πομερανίας.

Ο Iris Stempfle, διευθυντής της Iberdrola στη Γερμανία, δήλωσε: «

Θα υπάρξουν συνέργειες στα έργα μας, ειδικά μέσω κοινών εκστρατειών συντήρησης και της χρήσης της εξαιρετικής υποδομής στο Sassnitz. Το επενδυτικό κόστος μειώνεται λόγω των τεχνικών εξελίξεων σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και της ισχυρής τεχνογνωσίας της υπεράκτιας βιομηχανίας, η οποία έχει ωριμάσει τα τελευταία χρόνια. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα είναι ένα σημαντικό συστατικό μιας οικονομικά λογικής μετάβασης ενέργειας. Ωστόσο, χρειαζόμαστε σταθερούς όρους πλαισίου για να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε τις επενδύσεις μας».

Το Baltic Eagle θα είναι το μεγαλύτερο έργο υπεράκτιο αιολικό έργο της Vestas στη Γερμανία, μόλις ολοκληρωθεί το 2024.