Η AC Energy θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στις Φιλιππίνες

Η AC Energy θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στις Φιλιππίνες
Πέμπτη, 20/05/2021 - 13:13

Η AC Energy στοχεύει να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο αιολικό έργο στις Φιλιππίνες το τελευταίο τρίμηνο του 2022, το οποίο θα αποτελείται από 32 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, σε και να θέσει το αιολικό πάρκο πλήρη εμπορική λειτουργία έως το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η AC Energy Corp, θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο Balaoi & Caunayan, ισχύος 160 MW και ύψους 11,4 δισεκατομμυρίων πέσο (239 εκατομμύρια δολάρια) το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

Το αιολικό πάρκο θα κατασκευαστεί στο δήμο Pagudpud στην επαρχία Ilocos Norte, στο κύριο νησί Luzon της χώρας, σε συνεργασία με τη θυγατρική UPC Renewables, δήλωσε η AC Energy σε δήλωση.

Το έργο θα είναι η τρίτη αιολική ανάπτυξη της AC Energy στο Ilocos Norte, μαζί με το αιολικό πάρκο NorthWind στο Bangui και το αιολικό πάρκο North Luzon Renewables στο Pagudpud.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης της AC Energy, Jose Maria P Zabaleta, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Balaoi & Caunayan, το οποίο θα είναι ο μεγαλύτερος και χαμηλότερου κόστους παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα. Αυτό το έργο θα αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική ικανότητα της AC Energy, ακολουθώντας τις προσφάτως ολοκληρωμένες ηλιακές εκμεταλλεύσεις και μονάδες αποθήκευσης μπαταριών, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς αυξάνουμε τις βιώσιμες επενδύσεις μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της UPC Renewables Philippines, David Sutton, δήλωσε:

«Η τοποθεσία του αιολικού πάρκου Balaoi & Caunayan έχει έναν από τους καλύτερους αιολικούς πόρους στη χώρα και η κατασκευή του σηματοδοτεί το αποκορύφωμα πάνω από δέκα ετών αναπτυξιακών εργασιών».

Το αιολικό πάρκο θα χρησιμοποιεί 32 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, τύπου SG 132 και 145, οι οποίοι θα προμηθεύουν, εγκαθιστούν και θέτουν σε λειτουργία με ισχύ 5MW η κάθεμία, με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στο αιολικό πάρκο.

Καθώς το αιολικό πάρκο διαμορφώνεται τελικά για να παρέχει καθαρή ενέργεια στο δίκτυο, η AC Energy στοχεύει επίσης να προωθήσει χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στις κοινότητες υποδοχής της στο Ilocos Norte.

Αυτή η ανάπτυξη ανέμου έχει ως στόχο να φέρει σημαντική αξία στην κοινότητα δημιουργώντας ευκαιρίες εργασίας για να βοηθήσουμε να αναζωογονήσει την κοινότητα εν μέσω της πανδημίας.

Το αιολικό πάρκο Balaoi & Caunayan θα είναι ένα άλλο ζωντανό παράδειγμα των προσπαθειών της AC Energy να δημιουργήσει κοινή αξία στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, διασφαλίζοντας την παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη ζωτικότητα της κοινότητας.