SSE Renewables: Τα αιολικά της έργα στη Σκωτία θα συνεισφέρουν 485 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου

SSE Renewables: Τα αιολικά της έργα στη Σκωτία θα συνεισφέρουν 485 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου
Παρασκευή, 23/04/2021 - 13:07

Η SSE Renewables δημοσίευσε μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι τα τέσσερα χερσαία αιολικά έργα στο Sutherland στο Highlands θα συνεισφέρουν 485 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Τρία από τα έργα, το Achany των 38MW, το Gordonbush των 71.75MW και το Strathy North των 67.75MW είναι σε λειτουργία, με το τέταρτο, το Gordonbush Extension των 38MW να βρίσκεται σήμερα σε κατασκευή.

Περίπου 327 εκατομμύρια λίρες θα παραμείνουν στη Σκωτία, με τα Highlands να επωφελούνται από 131 εκατομμύρια λίρες καθ 'όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας των έργων, σύμφωνα με την SSE.

Η έκθεση με τίτλο «Παροχή Επενδύσεων, Υποστήριξη Θέσεων Εργασίας- Κατανόηση της κοινωνικοοικονομικής αξίας για τα έργα της SSE Renewables» στο Sutherland, πραγματοποιήθηκε από την οικονομική συμβουλευτική εταιρεία BiGGAR Economics.

Στην έκθεση αναλύονται επίσης και οι επιπτώσεις των ταμείων κοινότητας των τεσσάρων αιολικών πάρκων, τα οποία σύμφωνα με την έκθεση έχουν ήδη διαθέσει 6,9 εκατομμύρια λίρες σε άμεσες επενδύσεις στις κοινότητες του Sutherland, με συνολικά 23,1 εκατομμύρια λίρες να αναμένονται κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SSE Renewables, Jim Smith δήλωσε:

«Με τη βοήθεια της BiGGAR Economics, έχουμε ποσοτικοποιήσει μερικές από τις κοινωνικοοικονομικές μας επιπτώσεις και μπορούμε να δούμε την κλίμακα της οικονομικής συμβολής από τις εξελίξεις στα χερσαία έργα μας στο Sutherland».

«Εκατομμύρια λίρες και εκατοντάδες θέσεις εργασίας υποστηρίχθηκαν και διατηρήθηκαν στις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές οικονομίες και - τα σημαντικότερα - τα οφέλη θα συνεχιστούν καθ 'όλη τη διάρκεια λειτουργίας των έργων. Μέσω των άμεσων δράσεών μας και της αλυσίδας εφοδιασμού μας, δημιουργούμε τοπικές θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε θετικά στο ΑΕΠ της Σκωτίας και του ΗΒ».