SSE Renewables: Ξεκινά την κατασκευή αιολικού πάρκου 30 MW στην Ιρλανδία

SSE Renewables: Ξεκινά την κατασκευή αιολικού πάρκου 30 MW στην Ιρλανδία
Τετάρτη, 12/05/2021 - 16:04

Η SSE Renewables και ο συνεργαζόμενος εταίρος της Coillte Renewable Energy έχουν ξεκινήσει την κατασκευή του κοινού τους αιολικού έργου Lenalea, ισχύος 30MW στο κέντρο του Ντόνεγκαλ στην Ιρλανδία.

Το αιολικό πάρκο θα διαθέτει επτά ανεμογεννήτριες Vestas τύπου V117-4.2MW σε λειτουργία 4.3MW, με την εγκατάστασή τους να αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2023, ενω η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στα τέλη του 2023.

Η παράδοση του έργου Lenalea Wind Farm αντιπροσωπεύει μια κοινή συνολική επένδυση κεφαλαίου περίπου 40 εκατ. ευρώ από τους συνεργάτες SSE Renewables και Coillte Renewable Energy. Η επένδυση θα βοηθήσει στη στήριξη της πράσινης ανάκαμψης της κομητείας του Ντόνεγκαλ μέσω της δημιουργίας έως και 35 οικοδομικών εργασιών.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο Lenalea βρίσκεται στην αγροτική ορεινή τοποθεσία του κεντρικού Ντόνεγκαλ, περίπου 10 χλμ νοτιοδυτικά του Letterkenny και εντός των χωριών Cark, Killmansey, Lenalea, Kirkneedy και Rareagh. Ο ιστότοπος βρίσκεται επίσης κοντά στο υπάρχον αιολικό πάρκο Meentycat της SSE Renewables.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, το Lenalea έλαβε το πράσινο φως για την ανάπτυξη και την κατασκευή, αφού κέρδισε ένα συμβόλαιο 15 ετών για χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα στον πρώτο γύρο του Συστήματος Στήριξης της Ανανεώσιμης Ηλεκτρικής Ενέργειας (RESS1), την πρώτη ανταγωνιστική δημοπρασία της Ιρλανδίας για χερσαία εργα.

Η σύμβαση RESS για το Lenalea έθεσε επίσης ένα κοινοτικό ταμείο πολλών εκατομμυρίων ευρώ να καταβληθεί σε τοπικές ομάδες με σύμβαση 15ετούς διάρκειας.

Η SSE Renewables πρωτοστατεί στην κατασκευή του έργου για λογαριασμό της συνεργατικής συνεργασίας και θα λειτουργεί το Lenalea Wind Farm καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coillte Renewable Energy, Peter Lynch, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη συν-ανάπτυξη του Lenalea Wind Farm. Η επιτυχία της στην εξασφάλιση ισχύος στην πρώτη δημοπρασία RESS το 2020 ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα και εξασφαλίζει τόσο μια εγγυημένη διαδρομή προς την αγορά της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραχθεί όσο και στην παροχή ενός σημαντικού κοινοτικού ταμείου για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, πρωτοβουλίες δράσης για το κλίμα και ένα ευρύ φάσμα άλλων κοινοτικών έργων στην περιοχή».

Όλα τα αστικά και ηλεκτρικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2022.